Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

USoft en PhenoVation bundelen krachten voor eerste low-code fenotyperingdatabase

PhenoVation, fabrikant van camerasystemen voor fenotypering en USoft, low-code softwareleverancier, zijn een samenwerking gestart. Het doel is om fenotyperingdatabases te creëren die in realtime automatisch grote aantallen gewasfoto’s rangschikken en analyseren. Hiermee brengen zij als eerste low-code databaseapplicaties naar de agrochemische sector. Onderzoekers kunnen met dergelijke databases snel resultaatanalyses maken en de beste strategie voor hun gewasonderzoeken bepalen.

Eenduidige informatiebron
Met low-code applicaties vindt er een grote efficiëntieslag in de verwerking van gewasfoto’s plaats. Op dit moment worden gemaakte gewasfoto’s nog handmatig in verschillende documenten gecodeerd, wat zorgt voor flinke vertraging in data-analyses. De applicaties die Phenovation en USoft gaan ontwikkelen, verzamelen metagegevens van plantfoto’s en slaan deze op in één enkele database. De plantfoto’s worden automatisch door het systeem geanalyseerd, waardoor gebruikers continu inzicht hebben in de voortgang van gewasonderzoeken en -projecten. Op deze manier is er sprake van één gebruiksvriendelijke informatiebron, die altijd actueel en overal te raadplegen is.

Vincent Jalink, technical sales manager bij PhenoVation: “Er is in de agrochemische sector veel behoefte aan een one key solution. De ervaring van USoft in de modulaire opbouw van software op hoog industrieel niveau komt dan ook goed van pas. Onze expertises versterken elkaar. Ik heb daarom erg veel vertrouwen in onze samenwerking en verwacht dat we deze markt veel te bieden hebben.”

Roel Spans, CCO bij USoft: “Ik ben erg blij met de samenwerking met PhenoVation. Samen zetten we disruptieve oplossingen neer. Met low-code brengen we automatisering in een hogere versnelling, waardoor we in korte tijd toewerken naar een goed resultaat voor onze klanten. Door onze expertise te bundelen met de kennis van PhenoVation op het gebied van fenotyperingcamerasystemen, bieden we de agrochemische sector een state-of-the-art oplossing die een directe en positieve impact heeft op hun werkwijze.” 

bron: Usoft

Publicatiedatum: