Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7% meer blauwe bessen maar 10% minder frambozen

Areaal zachtfruit in Huelva houdt stand

Het areaal zachtfruit voor 2020/2021 bedraagt in Huelva 11.630 hectare, wat niet noemenswaardig verschilt van de 11.751 hectare van vorig jaar (-1,8%).

De Vereniging van Aardbeientelers en -exporteurs van Huelva (Freshuelva) meldt dat volgens de gegevens van de aangesloten bedrijven het areaal aardbeien 6.105 hectare bedraagt, een tweetal procent minder dan de 6.217 hectare van vorig seizoen.

De blauwe bes is het enige zachtfruit waarvan het areaal is toegenomen: 3.310 hectare tegenover de 3.089 hectare van vorig seizoen (+7,20%). De blauwe bessenstruik begint pas commercieel interessante volumes voort te brengen na drie jaar.

De telersorganisatie deelt mee dat er zich een verdere rassen-diversificatie heeft voorgedaan in het segment van de blauwe bessen, met vooral een toename van de vroege rassen die vanaf het begin van het jaar of zelfs nog in de kerstperiode op de markt kunnen komen, zij het met eerder kleine hoeveelheden.

De neerwaartse trend moeten we zoeken bij de framboos, waarvan het areaal met 10% is gedaald, gaande van 2.300 hectare afgelopen jaar naar 2.070 hectare dit seizoen. Ook bij de frambozen zijn er verschillende rassen waarvan er sommige in de herfst vruchten voortbrengen en andere in de lente.

Het areaal bramen blijft steken op de 145 hectare van het afgelopen seizoen.

Freshuelva benadrukt dat deze gegevens aantonen dat de rassen-diversificatie die al enkele jaren geleden is ingezet ook nu aanhoudt, waardoor het zachtfruit uit Huelva bijna negen maanden per jaar aanwezig kan zijn op de markten.

Na de aanplant heeft het enkele dagen geregend, wat heel heilzaam is geweest voor de meeste gewassen en percelen, met uitzondering van enkele zones in het westen van de provincie waar een wervelwind of hevige windstoten schade hebben aangericht bij een aantal aanplanten van voornamelijk frambozen en blauwe bessen.

 

Voor meer informatie:
Freshuelva
Tel.: +34 959 248 222 (Spanje)
freshuelva@freshuelva.es
www.freshuelva.es

Publicatiedatum: