Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenprijs trekt iets aan, komkommers 'voordelig'

Kijkend naar de middenprijzen is er vorige week weinig gebeurd op de VBT-klokken. De middenprijs aan het eind van week 47 is stabiel, zowel voor komkommer als in tomaat, los en tros.

Toch is niets minder waar. De marktsituatie is niet bijster goed, in ieder geval niet de afzetkant. Consumenten daarentegen krijgen volgens de meest recente LAVA-nieuwsbrief bijvoorbeeld komkommers van onder belichting tegen 'voordelige prijzen'. Op de klok betekende de dat aan het eind van week 47: een middenprijs van net geen 23 eurocent. Een week eerder was dat nog net geen 30 eurocent.

De tomatenprijzen trokken volgens LAVA weer aan in prijs. Tros werd beter betaald dan los. In de middenprijs aan het eind van de week is dat niet terug te zien. Die ligt lager dan die van week 46. Los leverde over de hele week gemiddeld 65 eurocent op om 73 eurocent een week eerder en tros 72 eurocent om 80 eurocent. 

Bekijk hier alle middenprijzen over week 47 op de VBT-klokken.