Eendenkroos straks op het bord van de consument?

In plaats van spinazie een bord met eendenkroos voor het avondeten? Als het aan de WUR ligt, moet dat kunnen. Het groene goedje zit namelijk vol plantaardige eiwitten en is bovendien gemakkelijk en in grote hoeveelheden te telen.

De WUR is al 6 jaar aan het onderzoeken of het daadwerkelijk als menselijk voedsel gebruikt kan worden. Projectleider en moleculair bioloog Ingrid van der Meer gaf meer uitleg over dit onderzoek op de Belgische radiozender Radio 1. "Mensen kunnen het goed verteren en worden er niet ziek van." Het heeft overigens een soort houtachtige smaak en een knisperige bite. 

Klik hier voor het radiofragment op Radio 1

Bron: VRT Nieuws


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven