Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Bergman (Harvest House):

"Mooi eindresultaat voor Nederlandse paprikatelers na gedenkwaardig seizoen"

Tholen - Precies vandaag worden bij Harvest House de laatste Hollandse paprika's aangevoerd. Marco Bergman blikt terug op een seizoen, waarin niet veel van de voorspellingen die voorafgaand aan het seizoen werden gedaan, waarheid zijn geworden. "We hadden allerlei scenario's in beeld, maar de grote regisseur was het afgelopen paprikaseizoen toch echt de Covid-19 pandemie. Daar waar we dachten dat we prijs- en afzettechnisch een heel lastig jaar tegemoet zouden gaan, heeft de Corona-situatie er aan bijgedragen dat er een heel mooi resultaat is gemaakt voor alle paprikatelers in Nederland."


Foto: Harvest House

"De angst was groot toen er allerlei groothandelsmarkten en landen op slot gingen en niet of nauwelijks meer te bereiken waren, maar gelukkig heeft de thuiskokende en dinerende consument in Europa de paprika (her)ontdekt. De verkoop van paprika in het retailkanaal is heel positief geweest. Er zijn veel meer verpakte en onverpakte paprika’s door retailers afgenomen. Door deze positieve vraag en de redelijk stabiele aanvoer van paprika door het seizoen heen, is er een gedenkwaardig paprikaseizoen bijgeschreven in de analen van menig paprikaproducent", aldus Marco.

"Natuurlijk kent een paprikaseizoen ook vele uitdagingen, maar daar hebben we ons met elkaar, zowel teelt als handel, kranig doorheen geslagen. De extremen die er zijn geweest in het klimaat, de steeds grotere beperkingen in het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de moeilijke teeltomstandigheden die dat voor telers met zich meebrengt waren daar ook dit jaar weer een voorbeeld van. Om toch aan het eind van de rit over dit paprikaseizoen te kunnen spreken van een goed seizoen en over het algemeen een kwalitatief mooi groeiseizoen, stemt ons als Harvest House tevreden", constateert de verkoper.

"Toch is voor ons de paprikaverkoop niet tot stilstand gekomen. Ook deze wintermaanden bieden we vanuit Harvest House weer Tunesische paprika's aan. Deze paprika's worden geteeld door onze telers van Rainbow Teelt op hun locatie in Tunesië. De paprika’s zijn er in de kleuren rood en geel en hebben dezelfde gewichtsaan-duidingen als we gewend zijn in het Hollandse seizoen. Niemand hoeft ons dus te missen gedurende de winter. Je kunt ons hiervoor vanaf aanstaande maandag benaderen op de bekende manier", besluit Marco.

Voor meer informatie:
Marco Bergman
Harvest House
+31 (0) 1 74 519 291
[email protected]     
www.harvesthouse.nl