Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor in de agenda

Uitgebreid programma webinars Glastuinbouw Nederland in de pijplijn

De ondernemersgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs organiseert in januari en februari 2021 een viertal themabijeenkomsten. Deze online-sessies zijn het vervolg op de werkconferentie die Glastuinbouw Nederland in januari van dit jaar voor haar leden organiseerde. Die bijeenkomst resulteerde in de Human Capital Agenda Glastuinbouw 2020-2022. De officiële uitnodiging voor de themabijeenkomsten volgt binnenkort.

Internationale werknemers
Op donderdag 21 januari, van 13.00 tot 18.00 uur, wordt de themabijeenkomst ‘Internationale werknemers’ georganiseerd. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers en stakeholders (ambtenaren, adviseurs). Daarin staat het ‘masterplan internationale werknemers’ centraal.

Toekomst
Een week later, op donderdag 28 januari, van 14.00 tot 18.00 uur, is het onderwerp ‘Beroepen van de toekomst'. Tijdens deze bijeenkomst gaan de beleidsspecialisten Arbeid van Glastuinbouw Nederland in gesprek met ondernemers en met vertegenwoordigers van vmbo en mbo over de vraag: voor welke beroepen leiden we op. Hoe maken we optimaal gebruik van het concept van de Groene Werelden van Groenpact als het gaat om: wervingscampagnes en opleidingsaanbod van het onderwijs; profilering van branche of bedrijf en de werving van medewerkers voor het bedrijfsleven?

Technologie
‘Robotisering en arbeid’ is het thema van de digitale bijeenkomst op donderdag 4 februari, van 14.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst geven ondernemers hun visie op vragen als: Wat betekent de inzet van technologie voor het werknemer- en werkgeverschap. Automatisering en robotisering vragen andere vaardigheden van werknemers. Dat vraagt om scholing, maar misschien ook om een andere samenstelling van het personeelsbestand. Hoe verhouden mens en techniek zich tot elkaar?

Leren
De datum van de vierde bijeenkomst is nog niet bekend. Het onderwerp is al wel bepaald: ‘Lerende organisaties in de glastuinbouw / Leven Lang Ontwikkelen’. Welke factoren spelen een rol bij de lerende organisatie en wat kun je hiermee in de praktijk? Hoe kun je werkenden beter in staat stellen hun rol op te pakken?

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: