9 december digitale aftrap vernieuwd EnergieAkkoord Greenport West-Holland

Op woensdagmiddag 9 december om 15.30 uur organiseert Green-port West-Holland een digitale Meet & Green Energie. Het wordt volgens de organisatie een bijzondere digitale bijeenkomst. De Meet & Greet markeert de start van het nieuwe EnergieAkkoord van Greenport West-Holland. Het thema is dit jaar: 'Energie voor kas en stad'.


Ondertekening akkoord 2017

De tuinbouw en de gebouwde omgeving (zoals steden en dorpen) kunnen samen optrekken en elkaar versterken in de energietransitie. Want met een goede samenwerking zijn gezonde business cases mogelijk, bijvoorbeeld als het gaat om warmtenetten. Daardoor zijn  grote stappen te zetten in het verder terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Daarom heeft de Meet & Greet dit jaar als thema ‘Energie voor kas en stad’. Wethouder Liesbeth van Tongeren van Den Haag is keynote speaker: haar presentatie staat in het teken van de samenwerking tussen de tuinbouw en de stad in de energietransitie. Stijn Schlatmann geeft een toelichting op Warmtesamenwerking Oostland, waarin ook de koppeling met de gebouwde omgeving wordt gemaakt.

Volgende fase EnergieAkkoord
In 2017 werd het EnergieAkkoord van Greenport West-Holland ondertekend. In dat Akkoord werken we met zo’n 50 partijen aan terugdringing van CO2-emissie in de tuinbouw. Het ultieme doel is een klimaatneutrale tuinbouwsector in 2040. Op 1 januari 2021 gaat de volgende fase van het EnergieAkkoord van start. De Meet & Greet Energie is de aftrap voor dit vernieuwde Akkoord.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven