Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelttijd korter met spirulina-extract bij teelt op water

Een groot obstakel voor de economische duurzaamheid van VF is de hoeveelheid energie die verbruikt wordt voor belichting. Daarnaast is het belangrijk om te bekijken wat de gevolgen van dit verbruik zijn voor het milieu en de winst. En alhoewel de technologische voordelen de energie-effici├źntie van belichtingssystemen hebben verbeterd, is er nog onvoldoende onderzoek gedaan naar biologische benaderingen om energie te besparen door de totale teeltperiode van zaaien tot oogsten te verkorten.

Algae Sciences heeft een gecontroleerd onderzoek gedaan om het biostimulerende (niet-voedzaam, biologische groeiverbetering) potentieel van een fycocyaninerijk spirulina-extract (PRSE) in door middel van vertical farming op water geteelde sla te evalueren. Door PRSE toe te passen werd de tijd van zaaien tot oogsten verkort met zes dagen, werd de opbrengst verhoogd met 12,5% en was er een verbeterde kwaliteit, inclusief kleur, smaak, textuur, voedzame flavonoïdeniveaus en houdbaarheid.

Dit eerste onderzoek toont aan dat natuurlijke biostimulerende stoffen, zoals PRSE, een belangrijke rol kunnen spelen in het verbeteren van de economische duurzaamheid van de snel groeiende vertical farmingsector.

Voor meer informatie:
Algae Sciences
Marc Peter Geijtenbeek
[email protected]  
www.algaesciences.com

Publicatiedatum: