Teelttijd korter met spirulina-extract bij teelt op water

Een groot obstakel voor de economische duurzaamheid van VF is de hoeveelheid energie die verbruikt wordt voor belichting. Daarnaast is het belangrijk om te bekijken wat de gevolgen van dit verbruik zijn voor het milieu en de winst. En alhoewel de technologische voordelen de energie-efficiëntie van belichtingssystemen hebben verbeterd, is er nog onvoldoende onderzoek gedaan naar biologische benaderingen om energie te besparen door de totale teeltperiode van zaaien tot oogsten te verkorten.

Algae Sciences heeft een gecontroleerd onderzoek gedaan om het biostimulerende (niet-voedzaam, biologische groeiverbetering) potentieel van een fycocyaninerijk spirulina-extract (PRSE) in door middel van vertical farming op water geteelde sla te evalueren. Door PRSE toe te passen werd de tijd van zaaien tot oogsten verkort met zes dagen, werd de opbrengst verhoogd met 12,5% en was er een verbeterde kwaliteit, inclusief kleur, smaak, textuur, voedzame flavonoïdeniveaus en houdbaarheid.

Dit eerste onderzoek toont aan dat natuurlijke biostimulerende stoffen, zoals PRSE, een belangrijke rol kunnen spelen in het verbeteren van de economische duurzaamheid van de snel groeiende vertical farmingsector.

Voor meer informatie:
Algae Sciences
Marc Peter Geijtenbeek
marc.geytenbeek@algaesciences.com  
www.algaesciences.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven