Eurofins opent nieuw microbiologisch laboratorium in Enschede

Eurofins Food, Feed, Water Benelux heeft een nieuw microbiologisch laboratorium geopend. Met de komst van dit laboratorium in de regio Noordoost-Nederland (Enschede) voorziet Eurofins in landelijke dekking, met logistieke voordelen qua transport en tijd. 

Eurofins’ laboratoria helpen hun opdrachtgevers met het bewaken van de voedselveiligheid door het testen van voedingsmiddelen en oppervlakten op microbiologische parameters, monsternames, trendanalyses en ondersteunen hen bij het hanteren van complexe wet- en regelgeving. Het laboratorium in Enschede is recentelijk geaccrediteerd voor ISO 17025: 2017 en diverse microbiologische analyses

Eén loket
Eurofins heeft verspreid over het hele land tien Food Laboratoria. De kleinere laboratoria onderscheiden zich door locatie: dichtbij de klant, waardoor opdrachtgevers nu alle diensten bij ‘één loket’ kunnen inkopen. Complexere analyses worden uitbesteed aan onder andere de Eurofins Competence Centers in de Benelux.

Regelgeving en nieuwe producten
De Enschedese vestiging is gespecialiseerd in Microbiologische analyses op levensmiddelen en oppervlaktes, waarbij veel kennis is opgebouwd in de matrices vlees, vegetarische producten en Ready to Eat (RTE) maaltijden. 

Listeria
De gehele voedingsindustrie is onderhevig aan strenge wet- en regelgeving onder toezicht van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Het beheersen van Listeria monocytogenes in vleeswaren, Ready to Eat Maaltijden en vleesvervangers vereisen een continue aandacht op mogelijke uitgroei. “Met een Microbiologie lab als Enschede bieden wij een meerwaarde aan voedselproducenten die deze kennis niet standaard in huis hebben”, vertelt Esther van Andel, Business Unit Manager bij Eurofins.

Enschede, Zaandam, Helmond
De kleinere microbiologie laboratoria bevinden zich behalve in Enschede ook in Zaandam, en Helmond. De laboratoria zijn geaccrediteerd volgens ISO 17025:2017 en de analyses vallen onder Accreditatie (scope L239). De grotere microbiologie laboratoria bevinden zich in Heerenveen en Nazareth (België).

Voor meer informatie:
Eurofins 
www.eurofinsfoodtesting.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.