Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Legro neemt Aurich-Wiesmoor-Torfvertriebs GmbH over

Legro Group B.V. heeft de overname aangekondigd van Aurich-Wiesmoor-Torfvertriebs GmbH (AWT). Met deze overname verstevigt Legro haar grondstofpositie voor de productie van champignon-dekaarde.

AWT beschikt over circa 230 hectare veenvelden in het noorden van Duitsland met een licentie voor de komende 20 jaar.  Met een team van 18 medewerkers voorziet het bedrijf de Europese tuinbouwsector van kwalitatieve grondstoffen.

Algemeen directeur AWT GmbH Frank Tamminga licht de overname toe: “Begin 2019 realiseerden we ons dat het essentieel was voor AWT om een strategische partner voor de toekomst te vinden. Onze goede ervaringen met Legro en het feit dat ze een familiebedrijf zijn met een lange termijn visie, zijn cruciale factoren die passen bij onze cultuur en mentaliteit. Met deze stap hebben we de toekomst van ons team veilig gesteld en ze geïntegreerd in een groter bedrijf wat nieuwe mogelijkheden biedt."

Essentiële grondstof
Legro Group is een bekende substraatproducent met een focus op champignondekaarde onder de naam Legro Mushroom Casing Solutions B.V. Eerder dit jaar openden zij een nieuwe, state-of-the-art productielocatie in Cuijk, Nederland. Om de beschikbaarheid en toevoer van grondstoffen veilig te stellen, zagen zij kansen in de overname van AWT. Franc Swinkels, COO Legro Group B.V.:

“Duits zwartveen is een essentiële grondstof voor de paddenstoelen-industrie. De karakteristieken van deze grondstof zijn uniek en vormen de basis voor de productie van een kwalitatieve dekaarde. In AWT vinden wij al jarenlang een gewaardeerde toeleverancier van zwartveen. Met name hun professionele houding en focus op kwaliteit zijn voor ons erg belangrijk. Met deze overname stellen we de aanvoer van kwalitatieve grondstoffen veilig voor de langere termijn.”

Hortirent
In de afgelopen maanden is Hortirent, verhuur van machines, van AWT afgesplitst naar een onafhankelijke organisatie. De veen- en loonwerkdivisie van AWT zal zich als een zelfstandig bedrijf voortzetten binnen de Legro Group en een deel van de grondstofbehoefte voor de productie van dekaarde voor Legro verzorgen.

Voor meer informatie:
Legro
[email protected]   
www.legrogroup.com

Publicatiedatum: