Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Hutchinson van de Britse New Spittalfield Groothandelsmarkt:

"Als na Brexit de schappen leeg zijn, zal de wetgeving snel worden aangepast"

In de AGF-handel bleef het tijdens de eerste lockdown druk en dit was ook het geval voor bedrijven van de New Spitalfields-groothandel in Londen.

Jan Hutchinson, directeur van de Vereniging van Huurders van de New Spittalfield Wholesale Market: "Voor de meeste handelaren bleef de handel doorgaan, maar voor een aantal van de huurders die aan  cateraars leveren, was het moeilijk. We hebben een toename gezien van vraag van mensen die op de markt willen inkopen. In sommige gevallen kunnen dit mensen zijn die plotseling zonder werk zitten en op zoek zijn naar een verandering in hun carrière. Het is geweldig om nieuwe interesse in de markt te zien, maar we proberen het aantal mensen dat onze locatie bezoekt nu in toom te houden."

"We zijn een groothandelsmarkt en onze groenten- en fruithandelaren zijn meer ingesteld op handelsverkopen dan op kleine aankopen, dus we maken geen reclame voor het feit dat we openstaan voor het grote publiek. We proberen ook de lokale straatmarkten en boerenmarkten te ondersteunen, waarvan vele in eerste instantie gesloten waren, maar binnen een week na de eerste sluiting snel weer opengingen."

November is een gewoonlijk rustige maand in de groothandel, want mensen beginnen dan al met sparen voor de kerst en ze gaan minder uit eten."

Ook de verandering van het seizoen speelt volgens Hutchinson een rol. "Sommige producten zien een gat in het aanbod wanneer we overgaan naar het importseizoen. Brexit is een zorg, aangezien we een vertraging bij de grens voor verse importproducten kunnen verwachten, maar ik ben er zeker van dat als we lege schappen beginnen te zien een nieuwe regelgeving snel zal worden ingevoerd. Ik hoop dat onze handelaren in december voldoende handel zullen kunnen drijven, waardoor ze aan het begin van het volgend jaar door moeilijke periodes heen komen."

Hutchinson noemt ook de horecaleveranciers die op dit moment voor zo'n 30% werken. "Deze mensen opereren met verlies om aan essentiële diensten zoals scholen en ziekenhuizen te blijven leveren. Dat is voor hen niet houdbaar."

Voor meer informatie:
Tenants Association
Jan Hutchinson
jan@newspitalfieldsmarket.co.uk  

Publicatiedatum: