Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Expo Agroalimentaria viert 25-jarig jubileum in hybride vorm

De Mexicaanse beurs Expo Agroalimentaria heeft als een van de weinige tuinbouwbeurzen dit jaar plaatsgevonden. De beurslocatie in Irapuato was kleiner en lokaler ingericht dan gewoonlijk, maar trok nog altijd geïnteresseerde telers aan. 

De 25e editie van Expo Agroalimentaria de Guanajuato begon op een dinsdag 10 november en duurde tot 13 november. Dat het evenement doorging, was al 'een historische gebeurtenis op zich' volgens de organisatie, omdat het de eerste tuinbouwbeurs was op het continent die in een hybride vorm werd gehouden. Er waren zowel bezoekers die persoonlijk kwamen als digitale bezoekers. Geïnteresseerden konden conferenties volgen over nieuwe producten en technologieën die beschikbaar zijn in de sector. 

Bekende exposanten zoals Fibredust, Plantlogic, Koppert Biological Systems en Richel waren aanwezig op de beurs. Ook veredelaars toonden hun proeven op de beurs, evenals digitaal. "Het was minder druk dan gewoonlijk, maar we hebben nog altijd leuke contacten opgedaan," vertelt Sam Ahilan van Fibredust. Omdat het bedrijf veel telers ondersteunt met hun kokossubstraat, wilden ze dit evenement niet missen. Ze hebben veel groentetelers en telers van zachtfruit, een groeiende sector, als klant. Ze willen deze sector blijven ontwikkelen. "We halen onze kokos uit faciliteiten uit India, Sri Lanka en Mexico," toont Sam terwijl hij spreekt over hun activiteiten in de markt van zachtfruit. "FD Berries toonde verschillende soorten zachtfruit dat voor verkoop beschikbaar is. Dat bedrijf is in minder dan drie jaar hard gegroeid."

De veredelingstesten waar de beurs bekend om staat vonden ook plaats op een hybride manier. De kassen werden gevuld met planten en mensen konden ze tegelijkertijd online, via video's, bezoeken. Op deze manier kunnen telers een kijkje nemen in de assortimenten van o.a. Syngenta, Bayer, Vilmorin en Enza Zaden. Bekijk hier een voorbeeld van zo'n digitale rondleiding en hieronder ook beelden vanuit een demokas, gedeeld door Axia Vegetable Seeds.

Lilian Ibarra Retana, directeur van Expo Agroalimentaria Guanajuato, zegt dat omdat dit het belangrijkste evenement voor de tuinbouwsector is in Latijns-Amerika, het ook noodzakelijk was om te tonen dat de tuinbouwsector niet stil staat en dat deze actief moet blijven, ondanks de moeilijkste omstandigheden. "In het jaar van ons 25-jarige jubileum hebben de omstandigheden ons ertoe gedwongen om te bekijken wat echt belangrijk is, het leven, en om de voordelen van de wetenschap en technologie in te zetten voor essentiële activiteiten." 

"Er was geen betere mogelijkheid om onze vooruitgang te vieren dan tijdens de 25e editie van Expo Agroalimentaria 2020, een prachtige gelegenheid om te tonen dat de tuinbouwsector gewoon doorgaat, dat deze essentieel is voor het leven en dat deze getransformeerd is in een platform voor macro-bedrijven, waarmee van elke wereldwijde tegenslag een kans kan worden gecreëerd. Fysieke afstand is geen belemmering meer voor het verkrijgen van kennis en het versterken van relaties," aldus de directeur in een video bij de start van de beurs. 

Voor deze editie was de toegang beperkt tot telers die interesse hadden in het doen van zaken en meer wilden weten over nieuwe technologieën die dit en volgend jaar in verschillende delen van de wereld zullen worden toegepast. In tegenstelling tot andere edities werd de toegang dit keer gecontroleerd door de temperatuur bij mensen op te nemen en antibacteriële handgel te laten gebruiken. Er waren geen lange rijen, omdat alleen mensen die geïnteresseerd waren in deelname kwamen. Kinderen, zwangere vrouwen en studenten werden ook niet toegelaten.

Voor meer informatie:
Expo Agroalimentaria
www.expoagrogto.com/en/ 

Publicatiedatum: