Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Unger Maschinebau in zee met Flier Systems

Unger Maschinebau stopt met de verdere productie en doorontwikkeling van machines voor jongplantenkwekers. Men wil echter borgen dat de klanten ook in de toekomst goed geholpen worden, en daarom is de samenwerking gezocht met Flier Systems. "We hebben al enkele succesvolle samenwerkingsprojecten bij o.a. MK Jungpflanzen, Christian Bärthele Bio-Jungpflanzen en Schwanteland Jungpflanzen gedaan. Dat heeft ons ervan overtuigd dat Flier Systems de juiste partner voor de toekomst is", vertelt Walter Unger, eigenaar van Unger Maschinebau.

Flier Systems blijft zich wél in deze markt doorontwikkelen en heeft daarom zelfs enige tijd geleden een nieuwe model Pottenpers (PP24) geïntroduceerd. Ook zoekt Flier Systems naar samenwerkingen, bijvoorbeeld bij de substraattoeleveranciers, om onderdeel te zijn van de perspot van de toekomst. "Wij als Flier Systems hebben het doel om de productieruimte van de jongplantenkwekers te automatiseren/mechaniseren en zien deze samenwerking als een juiste stap hierin", vertellen Ad Krandendonk, Head of Sales and Business Development bij Flier Systems en Bart Eekhout, als Technical Sales Engineer verantwoordelijk voor de Duitse markt. "Door het partnership dat nu is ontstaan kan Walter Unger zijn klanten garanderen dat ze kunnen blijven rekenen op innovaties en doorontwikkelingen. Zijn enorme expertise en ervaring wordt hiermee ook behouden en kan worden overgedragen."

“We zijn vereerd dat Walter Unger onze pottenpers als waardig opvolger betitelt", besluit Ard Flier, directeur Flier Systems. "Mijn opa, de grondlegger van Flier Systems, is de uitvinder van de pottenpers. Dat maakt mij al de 3e generatie die aan het roer staat van dit mooie bedrijf. En mooi dat dit familiebedrijf de partner wordt van een Duits familiebedrijf dat ook een grote naam in de markt heeft,” aldus Ard Flier, directeur van Flier Systems.

Unger blijft vooralsnog de service aan de eigen installaties en equipment doen en ook de tools voor en aanvullingen aan bestaande installaties blijven bij Unger. De klanten van Unger worden persoonlijk benaderd door Walter Unger om de transitie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Flier Systems 
www.fliersystems.nl

 

Unger Maschinenbau 
www.unger-maschinenbau.de

Publicatiedatum: