Minder armaturen, minder schaduw, meer licht boven aardbeien Jacobs-Braspenning

De Vlaamse aardbeienteler Jacobs-Braspenning is zo content met hun moderne kas in Meerle en de daarbij horende nieuwe Monarch-armaturen van Oreon, dat zij daar nu al extra exemplaren voor besteld hebben. Deze zijn onlangs door henzelf geïnstalleerd, ondersteund door Erik Creve van Indagro Lighting bvba.

De materialen voor de installatie worden kant en klaar aangeleverd door Oreon, waardoor het slechts een kwestie is van ‘plug and play’. Zo zijn de armaturen als ze ter plekke arriveren in een mum van tijd operationeel.

Hybride
Pieter Jacobs van Jacobs-Braspenning is ‘trots’ op de installatie van de lampen. Jacobs is zeer te spreken over de kwaliteit van zijn aardbeien. Het feit dat er in de kas zo weinig schaduw is dankzij deze compacte armaturen vormt een enorme meerwaarde voor hem. De zon kan nu gedurende de dag aanmerkelijk meer aardbeien belichten.

Voor de nieuwe kas van Jacobs-Braspenning is er gezocht naar een hybride belichtingsoplossing, die gevonden werd in de Monarch, in combinatie met HPS. De Monarch is een compacte lamp die tot 3400 μmol/s oplevert.

Minder schaduw, minder energieverbruik
Het levert Jacobs-Braspenning de mogelijkheid op minder armaturen te installeren en dus is er ook beduidend minder schaduw, wat gunstig is voor de aardbeien. Daarnaast kosten minder armaturen logischerwijs ook minder energie. Bovendien zorgt de waterkoeling voor een stabiel kasklimaat en een zeer lange levensduur van de armaturen, besluit Oreon het bericht.

Voor meer informatie:
Oreon
info@oreon-led.com
www.oreon-led.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven