Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
o.a. in koude kas

LGV Sonnengemüse start proef met regionale teelt van wintergroenten

Samen met de tuinbouwschool Schönbrunn is LGV Sonnengemüse begonnen met een teeltproef met verse wintergroenten. Zes telers verbouwen wintergroenten op een areaal van 1,5 hectare. Dit betekent dat voor het eerst de plaatselijke handel bevoorraad kan worden en dat groentenliefhebbers ook in de wintermaanden kunnen genieten van regionale, verse groenten uit Oostenrijk.

De wintergroenten zijn vanaf 16 november verkrijgbaar in ongeveer 130 filialen van Billa en Merkur in Wenen, Neder-Oostenrijk en Burgenland en natuurlijk in de groentenwinkel in de Kettenbrückengasse 20 in Wenen.

Het doel van de teeltproef is een klimaatvriendelijke teelt van regionale verse wintergroenten in Oostenrijk. Meer dan 20 verschillende soorten wintergroenten werden geteeld in de volle grond en folietunnels en in onverwarmde kassen, waarvan ongeveer 50% biologisch geteeld wordt. Het assortiment omvat groenten, sla en kruiden zoals broccoli, groenlof, boerenkool, palmkool, roodlof, paksoi, bosui, radijs, wortelen, pluksla, Batavia sla, salanova, peterselie, koriander of wilde kruiden.

Karl Herret, Marianne Ganger en Josef Peck (bestuur LGV Sonnengemüse)

Duurzame verpakking
Binnen dit project is ook aandacht besteed aan het gebruik van papier in de verpakking, dat zo milieuvriendelijk mogelijk is. De toegevoegde waarde ligt in het behoud van hulpbronnen, in de CO2-neutrale teeltmethode zonder gebruik van extra energie, korte transportwegen en een regionale meerwaarde.

"Als alles goed gaat, verwachten we deze winter 25 ton groenten te kunnen oogsten. Als coöperatie van LGV Sonnengemüse is het voor ons belangrijk om samen met onze leden en familiebedrijven nieuwe producten en groentenspecialiteiten te ontwikkelen. Nieuwe teeltvormen zoals het Wintergroentenproject onderstrepen de innovatiekracht van onze enthousiaste telers. De afgelopen maanden hebben we het belang van onze producentencoöperatie voor de levering van verse groenten aan Oostenrijk aangetoond", zegt Josef Peck, directeur van LGV Sonnengemüse.

Marcel Haraszti en Josef Peck met hun eerste geoogste wintergroenten

Wintergroenten vanaf 16 november bij Billa en Merkur
De wintergroenten zijn vanaf 16 november verkrijgbaar bij de groentenafdelingen Billa en Merkur. Klanten kunnen groene kool, roodlof, broccoli, paksoi en wortelen verwachten. "Verse Oostenrijkse groenten, geteeld in de wintermaanden, maar zonder enige verwarming, is een enorme innovatie. Het betekent dat we bij Billa en Merkur ons assortiment groenten uitbreiden, terwijl we ons duidelijk inzetten voor meer regionalisme in het belang van onze klanten," zegt Marcel Haraszti, directeur van REWE International AG.

Voor meer informatie:
www.lgv.at

Publicatiedatum: