Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natural Branding machine verder geoptimaliseerd

Deze zomer kwam de derde generatie van de Natural Branding machines van EcoMark op de markt. Men heeft de bestaande procedure aanzienlijk geoptimaliseerd, vertelt directeur Richard Neuhoff. "De machine is nog eenvoudiger te bedienen, gemakkelijker te optimaliseren voor klantindividuele producten en eveneens eenvoudiger integreerbaar in bestaande productie-installaties, terwijl de flexibiliteit van de EcoMark standaard behouden blijft."


De binnenkant van de Natural Branding-machine

De product geoptimaliseerde aanpassingen met speciale optieken maken het nu ook mogelijk om op natuurlijke wijze grotere producten zoals pompoenen of meloenen van een opschrift te voorzien. Richard: "Bovendien is ons nieuwste model ook uitgerust met speciale laserkoppen die snelheden van 40.000 mm/s kunnen halen. Dit is optimaal voor het laseren van massaproducten - bijvoorbeeld kiwi's - en verhoogt zowel de output alsook de laserkwaliteit. Door machineaanpassingen wordt een maximale productiviteit bereikt."

Natural Branding made in Germany
De EcoMark machines zijn een resultaat van regionale samenwerking. Zo zijn de machines uitgerust met een Duitse laser van een grote laserproducent waarvan de hoofdvestiging in Duitsland zich in de directe omgeving van EcoMark bevindt. Deze nauwe ontwikkelingssamenwerking zorgt voor steeds meer optimalisaties en mogelijkheden, aldus de betrokken partijen.

Natural Branding 2.0
Het uitgangspunt bij de meest recente verbetering van de in 2018 gelanceerde methode is het behoud van de flexibiliteit van de laserprocedure. Want ook met de product geoptimaliseerde machines kan men nog steeds ook anders gevormde producten snel van een opschrift voorzien. "Het nieuwe machinedesign maakt het de klanten mogelijk om op twee kanten tegelijkertijd te laseren en maakt de integratie in bestaande productielijnen mogelijk", vult Richard aan.

In september werd inmiddels de vijfde machine speciaal voor pompoenen in gebruik genomen. Ook de eerste voor kiwi's geoptimaliseerde machine werd succesvol voor de eerste keer ingezet. 

Succesvolle inzet bij bioproducten
De lasermethode waarbij producten worden ontzien, heeft zich in de afgelopen jaren vooral in de bio-scene weten te vestigen. De nieuwste generatie van de machine wordt eveneens goed ontvangen: "We hebben reeds meerdere aanvragen uit Duitsland, Benelux en Zwitserland gekregen en proberen de procedure nu ook in andere Europese landen bekender te maken."

Voor meer informatie:
EcoMark GmbH
Richard Neuhoff
Gumbinnenstra├če 4
Neuwied 56566
Telefoon: +49 (0)2631 / 8244-100
Fax: +49 (0)2631 / 8244 29
E-mail: [email protected] 
www.eco-mark.de 

Publicatiedatum: