Recordopbrengst groenten en fruit voor voedselbanken

De Groente & Fruitbrigade heeft dit jaar een recordopbrengst groenten en fruit voor voedselbanken verzameld. Het gaat om 1 miljoen kilo groenten en fruit in 11 maanden tijd. 

Voedselbanken Nederland startte in de zomer van 2018 een proef om meer groenten en fruit vanuit het Westland in de voedselpakketten te krijgen. Met steun van het Westlandse bedrijfsleven vond de organisatie al snel een locatie, vrijwilligers en leveranciers. De Groente & Fruitbrigade was geboren.

Door de coronacrisis is meer aanbod vanuit leveranciers en meer vraag vanuit voedselbanken. Elianne Leeffers, secretaris van de Groente & Fruitbrigade: “We zijn super blij met dit resultaat. In ons eerste jaar leverden we 255.000 kilo en in het tweede jaar 577.000 kilo. In 2018 hadden we niet durven dromen dat we binnen 11 maanden 1.000.000 kilo groente en fruit zouden kunnen doneren. We zijn apetrots op het team waarmee we deze prestatie hebben neergezet”.

De brigade kijkt al weer uit naar de volgende mijlpaal. Ze streven er naar om elke voedselbankklant van 1 kilo en groente en fruit per week te voorzien. Om dit te bereiken werkt de organisatie aan uitbreiding naar Venlo en eventueel Barendrecht.
 
In Poeldijk zijn echter nog steeds hard meer vrijwilligers nodig. De brigade zoekt met name naar mensen die leiding kunnen geven en met ervaring in de AGF sector. Alle vacatures zijn te vinden op www.groentefruitbrigade.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven