Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Restricties op handen voor vier werkzame stoffen gewasbescherming

Na structurele overschrijvingen van gewasbeschermingsmiddelen in oppervlaktewater en studie van de teeltpraktijk volgt een ingreep in het middelengebruik van telers. Het gaat om de werkzame stoffen abamectine, deltamethrin, esfenvaleraat en chlorantraniliprole. 

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is voornemens in de gebruiksvoorschriften van gewasbeschermingsmiddelen met deze werkzame stoffen te voorzien van een restrictiezin met een maximumdosering per hectare. 

Minister Carola Schouten van LNV ondersteunt het plan, dat tot doel heeft 'stapelen' van middelen te voorkomen. Het Ctgb adviseert ook om een verkenning te doen naar een generieke maatregel tegen stapelen. Schouten wil daar naar kijken, zo gaf zij eind vorige maand mee aan de Tweede Kamer in een update over gewasbeschermingsmiddelen en onderzoeken op dat vlak.