Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeffrey de Bie, De Bie Groentenverwerking:

"De gezonde boxen worden zeker een blijvertje!"

Tholen - De Bie Groentenverwerking uit Nieuwegein was vanouds voornamelijk gericht op de afzet richting zorginstellingen en grootkeukens. De laatste jaren kwam steeds meer de focus op bedrijfsrestaurants, horeca en cateraars te liggen. Als gevolg van de Corona-uitbraak kwam daar plots een streep door. Met de gezonde boxen hebben Jeffrey de Bie en zijn broer Tommy, die de derde generatie van het familiebedrijf vertegenwoordigen, een alternatieve afzetmarkt gevonden.

"Het loopt redelijk goed. We focussen ons met de gezonde boxen echt op de bedrijven en we zien dat er behoorlijk wat animo voor is", vertelt Jeffrey. "Bedrijven hebben geen kerstborrels en andere uitjes in het vooruitzicht en hebben daarom best wel wat potjes beschikbaar om hun medewerkers in de watten te leggen. De box bestaat naast handfruit ook uit gedroogd fruit, vruchtensapjes en ambachtelijk bereide stoofpeertjes op sap, dus biedt echt wat extra's ten opzichte van een gewone fruitmand."

"We hebben de actie gekoppeld aan een goed doel, want van elk verkocht pakket ter waarde van 16,95 euro wordt er 1 euro gedoneerd aan het Prinses Maxima Centrum", vertelt Jeffrey. Hoewel hij hoopt dat hij snel weer zijn horecaklanten kan bedienen, zal de pakkettenactie geen éénmalige actie blijven. "Voor nu is het een mooie opvulling om onze medewerkers aan het werk te houden en houden we er zelfs nog wat aan over. Maar een box is tijdloos en we zien hier zeker kansen mee om bijvoorbeeld met feestdagen mee aan de slag te gaan."

De groente- en fruitverwerking is nog altijd een belangrijke bedrijfskernactiviteit van De Bie. Gesneden groenten, rauwkosten, fruitsalades; het bedrijf produceert het allemaal op haar verwerkingslocatie. "Door het feit dat we groot inkopen, vaak direct al bij de bron, houden we de inkoopkosten voor onze afnemers laag. We betrekken de AGF zo lokaal mogelijk en versnijden en verwerken het zo snel mogelijk, op bestelling, zonder opslag. Op die manier kunnen we snel en vers leveren.  Als familiebedrijf weten wij al ruim 50 jaar wat onze afnemers belangrijk vinden en dat ouderwetse service” nog steeds gewaardeerd wordt", vertelt Jeffrey.


Jeffrey en Tommy de Bie

"De markt van zorginstellingen en grootkeukens is een krimpende markt geworden, maar doordat we steeds meer een naam hebben opgebouwd bij cateraars, bedrijfsrestaurants en horecagelegenheden in de regio, hebben we de afzet mooi weten te spreiden. Ook bio-supermarkten mogen we tot onze klantenkring rekenen. Corona was ook voor ons bedrijf een behoorlijke tegenslag, maar we zien de toekomst positief tegemoet en mijn broer Tommy en ik zijn ambitieus om het bedrijf verder uit te bouwen!"

Voor meer informatie:
Jeffrey de Bie
De Bie Groentenverwerking 
Ravenswade 12
3439 LD Nieuwegein
Tel.; 030 - 281 72 77
Fax: 030 - 288 08 30
j.debie@debie.org  
www.debie.org