Lage nachttemperaturen funest voor Italiaanse courgettes

“De prijzen van de courgettes waren de afgelopen dagen vrij hoog en dat heeft te maken met het plotselinge aanbodstekort. De nachttemperaturen daalden tot 7 à 8°C met als gevolg dat de courgettes niet meer groeiden”, vertelde Roverto Bortolotti, verkoopmanager bij groothandelaar De Luca – Campitiello, gevestigd bij groothandelsmarkt Caab in Bologna, eind vorige week.

Roberto Bortolotti

“Als de temperaturen in onze teeltgebieden in Emilia Romagna een aantal nachten laag zijn, dan stoppen de gewassen met groeien. Dit gebeurde in meer gebieden, waardoor er een tekort ontstond”, zegt Bortolotti.

De prijzen lagen rond de €3,00 en daalden na de tekorten tot €2,00 à € 2,50 per kilo. “Dat is nog steeds een vrij hoge prijs en dus een teken dat de vraag groter is dan het aanbod. In juli was het de omgekeerde situatie en werden de courgettes, bij wijze van spreken, bijna gratis weggegeven.”

Volgens Bortolotti is de markt de afgelopen dagen een beetje afgevlakt en zijn er minder transacties dan een paar weken geleden. “De horeca bestelt veel minder en misschien is de consument wat meer afwachtend, maar het is beduidend rustiger dan normaal. Andere gewassen die momenteel redelijke prijzen hebben zijn Gentilina sla, bloemkool en broccoli”, besluit Bortolotti.

Voor meer informatie:
Roberto Bortolotti
C/O De Luca e Campitiello
Via Paolo Canali, 1 - Italië
40127 Bologna
+39 051 2861261


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven