Varta en Naïo Technologies werken aan laadstation voor land- en tuinbouwrobots

Naïo Technologies, een bedrijf dat land- en tuinbouwrobots maakt, en Varta, bekend van de batterijen, hebben aangekondigd dat ze hun krachten bundelen om een autonoom, transporteerbaar laadstation voor land- en tuinbouwrobots te maken.

Door land- en tuinbouwrobots zelf te laten navigeren naar oplaadtrailers als de batterij leeg is, willen Naïo en Varta telers in staat stellen 24 uur lang robots te gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over de stroomvoorziening. Dit zou een groot voordeel zijn, vooral tijdens seizoenpieken.

Onkruidrobot
Ingenieurs Gaëtan Séverac en Aymeric Barthes hebben in 2011 Naïo Technologies opgericht. Het bedrijf uit het Franse Toulouse ontwerpt, fabriceert en verkoopt in samenwerking met telers en consumenten land- en tuinbouwsystemen. Ze beweren dat hun onkruidbestrijdingsrobot het tekort aan arbeidskrachten, de eentonigheid van bepaalde taken en de behoefte aan conventionele stoffen kan helpen verminderen.

Volgens Naïo zijn bijna 160 van hun robots wereldwijd in gebruik. Het gaat onder meer om Oz, die is ontworpen voor verschillende typen telers en om Dino die helpt bij het onkruid wieden op hellende vlakken. Het bedrijf kreeg de financiering van € 13 mln rond in januari 2020.

De Oz robot werkt op de Easy Blade batterij. (Foto: Varta)

Het partnerschap is met twee proofs of concept begonnen om de haalbaarheid van de systemen te testen. De eerste zal de batterijen van Varta in Oz integreren, de eerste robot van Naïo Technologies die door meer dan 120 telers wordt gebruikt. Het doel van de pilot is om de autonomie van de robot met meer dan 30% te verbeteren.

Bron: Varta


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven