Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roland van Gulik: XL Bedrijfskleding:

“Het juiste wasprogramma en wasmiddel garandeert doding van een virus op kleding”

Tholen – Kleding blijkt een belangrijke rol te spelen bij het verspreiden van verschillende virussen in de tuinbouw. “Toch ligt de prioriteit niet genoeg bij de kleding”, meent Roland van Gulik. Met zijn bedrijf XL Bedrijfskleding informeert hij tuinders over het belang van een schone garderobe. 


Links Kevin van Gulik, rechts Roland van Gulik

Wasprogramma
Om er zeker van te zijn dat  de kleding geen verdere verspreider van het virus is, moet bedrijfskleding goed gewassen worden. Dat kun je als teler zelf doen of je besteedt het uit. “Samen met Christeyns hebben we een wasprogramma ontwikkeld waarmee we alle virussen uit de kleding wassen”, vertelt Roland.

Groen Agro Control heeft de kleding voor- en na het wassen getest. “Voordat de kleding de wasmachine in werd gestopt, is er een virus aan toegevoegd. Na het wassen werd de kleding weer getest, en … je raadt het al ...  geen virus meer te bekennen.”

Wassen onder 50 graden
Roland: “Wanneer je een virus wilt doden, verwacht je dat je moet wassen op 60 graden. Dat is niet zo.” Het wasprogramma van XL Bedrijfskleding wast op 50 graden. Om ervoor te zorgen dat het virus gedood wordt, voegt het bedrijf een juiste dosering detergent toe. In combinatie met de juiste temperatuur werkt het goed tegen virussen. Roland voegt eraan toe: “Het is overigens niets nieuws, want in Duitsland wassen ze in ziekenhuizen al 50 jaar op deze manier.”

“Kleding wisselen is noodzakelijk”
“We zien nog te vaak dat telers niet van kleding wisselen. Het is belangrijk om elke dag schone setjes kleding te hebben liggen. Daar heb je veel kleding voor nodig, dat klopt. Maar kleding dagelijks wisselen is echt noodzakelijk om een virus tegen te gaan.” Met deze boodschap informeert Roland de telers over de noodzaak hiervan. “Je hebt als teler veel aan je hoofd, dat kleding een lage prioriteit heeft snap ik goed. Er zijn dus nog zeker wat slagen te halen. We hebben als bedrijf de missie om die prioriteit te veranderen. Een mooie uitdaging."

Kleding voor onder glas
Naast een wasprogramma biedt Roland de telers ook goed zittende kleding. Deze kleding is speciaal ontwikkeld voor werknemers onder glas. “De kleding is gemaakt uit een lichter materiaal en daar onderscheiden we onszelf mee. Ook is het materiaal sneldrogend, dat is in de sector een must. De combinatie van deze twee factoren zorgt voor functionele bedrijfskleding, geschikt voor werknemers onder glas.”

Voor meer informatie:
XL Bedrijfskleding
(0174) 643 662
[email protected] 
www.kledingvoorbedrijven.nl/greenwear/