Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reorganisatie bij Limgroup

Een kentering van een periode van ongekende groei de afgelopen jaren heeft Limgroup doen besluiten om de organisatie aan te passen aan deze nieuwe situatie. Tevens wordt hiermee invulling gegeven aan een koerswijziging die vanaf eind 2020 ingezet gaat worden. Het resultaat van deze aanpassing is een reorganisatie van 30% van de arbeidsplaatsen bij deze Limburgse veredelaar van hoogwaardige asperge en aardbei rassen.

Reorganisatie nodig om sterker de toekomst in te gaan
Limgroup, ontstaan uit de voormalige Proeftuin Noord Limburg, heeft een periode van sterke groei achter zich. De rassen die uit de pijplijn van dit veredelingsbedrijf kwamen vonden wereldwijd gretig aftrek. Limgroup maakte zich klaar voor verdere expansie. De laatste jaren vond echter een stabilisatie van de asperge markt plaats en Limgroup voorziet dat de groei niet meer terug gaat naar percentages van boven de 25% per jaar. Als gevolg hiervan is de organisatie te zwaar uitgerust voor de taken die in de toekomst verricht moeten worden. Daarbovenop komt nog het corona effect dat met name in de export landen opspeelt. De directie heeft daarom besloten om een reorganisatie door te voeren. “Deze reorganisatie is een noodzakelijke stap om Limgroup toekomstbestendig te maken. De solide asperge basis die dit bedrijf heeft, wordt in toenemende mate versterkt met innovatieve aardbei rassen, die zijn toegevoegd aan de portfolio. In afgeslankte vorm gaat Limgroup sterker voor de dag komen dan vandaag het geval is”, aldus CEO Vincent Deenen.

Limgroup pakt gelijk door
Limgroup betreurt uiteraard het vertrek van vele vaste en gewaardeerde medewerkers. Deenen: “We doen ons best om het afscheid van deze medewerkers zo goed mogelijk voor hen te laten verlopen”. Tegelijkertijd zet het bedrijf al de bakens uit voor de fase na deze reorganisatie. “We komen sterk uit deze reorganisatie en pakken gelijk door om een nieuw elan voor het bedrijf te creëren, dat gekenmerkt gaat worden door snelheid, flexibiliteit en klantgerichtheid. Op deze wijze bouwen we aan een sterker Limgroup die vanuit Limburg haar klanten verrast met nieuwe, innovatieve rassen en zo een bijdrage levert aan een duurzame toekomst,” aldus Deenen.

Breed draagvlak
Bovenstaande wordt ondersteund door de Ondernemingsraad, die nauw bij het proces betrokken is.  Er is een principe akkoord tussen de OR, vakbonden en directie. Uiteraard betreurt de OR deze reorganisatie, maar als Limgroup sterk de toekomst in wil gaan, is dit onvermijdelijk. Door de directie, OR en vakbonden wordt momenteel een optimale balans gevonden om enerzijds op respectvolle wijze afscheid te nemen van de medewerkers die door de reorganisatie getroffen worden en anderzijds Limgroup sterk voor de dag te laten komen de komende periode.

Voor meer informatie:
Limgroup BV
Veld Oostenrijk 13
5961 NV Horst
Tel: +31 (0)77 397 99 00
info@limgroup.eu
www.limgroup.eu 

Publicatiedatum: