Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick van t’Hag, Cargorilla

“Binnen een half uur ligt er al een maatwerk voor je geconditioneerde goederen”

Tholen – Een extra lading mango’s die snel weg moet. Een klant in Scandinavië die opeens een hele lading extra bloemen en planten wil hebben of een pallet met knoflook die per luchtvracht naar Nederland moet. “Voor ons geen enkel probleem,” vertelt Rick van t’Hag van Cargorilla Logistics. “Als expediteur kunnen we waar ook ter wereld het juiste transport regelen. Ook voor geconditioneerd transport van groenten en fruit.”  

Het kantoor van Cargorilla in het Twentse Wierden

Cargorilla Logistics is een jong bedrijf, opgericht in 2016 en onderdeel van de Twentepoort Groep waaronder ook Twentrex en TwenPack vallen. Zoals de naam van de overkoepelde organisatie al doet vermoeden, is het bedrijf gevestigd in het Twentse Wierden vlakbij de Duitse grens.

Een ideale locatie volgens Rick omdat dit de poort is tot Duitsland en Oost-Europa. “Hoewel stukgoed onze belangrijkste tak van sport is in de logistiek kunnen we als expediteur ook het geconditioneerde transport verzorgen voor verse groenten, fruit, bloemen en planten. Vooral bij spoedritten hebben wij ons als bedrijf bewezen op deze markt. We zien dan ook bij ons bedrijf vaak de seizoenen van groenten en fruit voorbij komen. Als Spanje bijvoorbeeld weer op de markt komt met de sinaasappels, zien wij dan ook vaker de vraag binnenkomen of wij iets voor de importeurs kunnen betekenen. We kunnen de lading koelen of verwarmen tot een temperatuur van -35 of +35 graden en we hebben altijd de mogelijkheid om een temperatuurregistratie te overleggen”

Rick wijst ons op de jonge dynamiek van Cargorilla Logistics die het verschil maakt op de markt. “Wij maken het onderscheidt in onze kennis van logistiek en douaneformaliteiten, persoonlijke betrokkenheid en jarenlange logistieke ervaring. Hoe complex het logistiek vraagstuk ook is, we gaan geen uitdaging uit de weg. Als klanten ons benaderen proberen wij heel duidelijk de exacte klantwens in kaart te brengen. Vervolgens komen wij veelal binnen een half uur terug bij ze met een allesomvattend maatwerkvoorstel hoe wij op de meest optimale manier hun lading kunnen verzorgen.

Neem bijvoorbeeld de vraag van de knoflookimporteur. Wij verzorgen het lokale (spoed) transport in China tot aan de luchthaven, diezelfde dag nog zit de pallet in het vliegtuig en 2 dagen later ligt de verse knoflook bij jou in het magazijn.  Zo heb je altijd snel resultaat en dat is wel zo handig als je werkt met bederfelijk waar en just-in-time leveringen. We begrijpen de specifieke behoeften en streven ernaar te voldoen aan de beste verwachtingen. In Twente zeggen we dan ook  'afspraak is afspraak'.”  

Rick wijst ook nog op de voordelen die het netwerk van Cargorilla Logistics kan bieden aan de AGF-handelaren op Oost-Europa. “De Twentepoort groep is van oorsprong een expediteur die sterk gespecialiseerd is in het transport op Oost-Europa. Omdat we daar de nodige connecties hebben met transporteurs die dagelijks ritten rijden met AGF tussen bijvoorbeeld Polen en Nederland kennen wij de markt daar goed en dat heeft zo zijn voordelen.”

Voor meer informatie:
Rick van t’Hag
Cargorilla logistics bv
Vijverweg 2
7641 LH Wierden
+31 (0)85 484 86 26
info@cargorilla.nl
www.cargorilla.nl