Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Defecte CO2-meter loopt flink in de papieren

Je hebt een CO2-meter die in principe zijn werk doet, totdat hij besluit het anders aan te pakken. Dat deed een meter bij een Westlandse lisianthusteler. In plaats van de CO2-waarden in de kas te meten, begon hij op een goed moment de CO2-waarden van de lucht in het kantoor te registreren. Telkens als iemand het kantoor binnenging, schoot deze (zo bleek later) omhoog.

Dit kwam aan het licht toen de teler zich met een aanvankelijk onverklaarbare plantuitval geconfronteerd zag. Toen bleek dat de CO-2 meter niet naar behoren functioneerde, weet de teler de plantuitval hieraan.

De teler belt de verzekeraar en de verzekeraar wil niet betalen. En dat is, zo meent de rechter, terecht. Iets met dekkingsvoorwaarden en eigen verantwoordelijkheid - wie het precies weten wil leze de aantekeningen van de rechter (hier). De veronderstelde schade van ruim twee ton komt (dus) voor eigen rekening, gemaakte proceskosten zijn eveneens voor rekening van de teler.