Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coronacrisis zet Crop Science divisie Bayer onder druk

Het mag niet verbazen dat zelfs grote bedrijven zoals Bayer uitdagende tijden doormaken momenteel met corona. De Crop Science divisie sloot het derde kwartaal dan ook af met 11,6% omzetverlies, nog steeds wel goed voor 3.028 miljard euro. 

In totaal levert de groep, met daarin naast gewasbescherming o.a. ook farmaceutische producten, 5,1% omzet in over de eerste negen maanden van 2020. De omzet bedraagt 8.506 euro. 

“Corona zet druk op onze Crop Science Division", aldus Chief Financial Officer Wolfgang Nickl. Met name in Noord-Amerika liep de omzet terug, terwijl de omzet in Azië en Pacific toenam.  

Nickl stipte ook aan dat het bedrijf last heeft van negatieve valuta-effecten, zoals de enorme depreciatie van de Braziliaanse real, die zwaar drukt op het bedrijfsleven aldaar op wat de op een na grootste landbouwmarkt ter wereld is.

Meer informatie en uitleg over de cijfers hier.

Voor meer informatie:
Bayer
www.bayer.com

 

Publicatiedatum: