Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse tomatenteler teelt nikkelvrij

"Niet alleen Covid-19 beïnvloedt onze gezondheid, maar er zijn nog tal van andere factoren die de gezondheid in gevaar kunnen brengen, bijvoorbeeld ons voedsel. Het verminderen van de allergie-risicofactoren bij de groenten- en fruitteelt betekent een verdere bijdrage aan de bescherming van de gezondheid van de consument."

Aan het woord is Giovanni Astuto, directeur van het Italiaanse OP Platimum. Hij teelt nikkelvrij.

Dit doet de teler met nieuw een teeltprotocol dat zijn producten certificeert als ‘nikkelvrij’.

"We zijn ons ervan bewust dat de kwaliteit van het leven ook afhangt van de kwaliteit van het voedsel dat we elke dag consumeren," zegt Giovanni. "Daarom wilden wij een bijdrage leveren door onze producten nikkelvrij te maken. Daarmee beschermen we dat deel van de bevolking dat aan allergieën lijdt, en in het bijzonder aan dit zware metaal. We zijn ons ervan bewust dat we niet het wondermiddel voor alle kwalen hebben, maar we wilden ons deel op een concrete manier doen. Om dezelfde redenen blijven we de weg van zero residu volgen, die een leidraad vormt in de teelt van onze groenten."

Giovanni Astuto

OP Platinum is GlobalGAP, IFS, BRC en GRASP gecertificeerd en alle producten zijn traceerbaar dankzij een QR-code op de verpakking.

"2020 heeft ons ook nieuwe successen gebracht," vertelt Giovanni. "Te beginnen met de communicatie, die internationaal is geworden; de nieuwe website; maar ook nieuwe commerciële kanalen die de toegevoegde waarde van onze producten blijken te herkennen."

De komende maanden rekent Giovanni op goede prijzen. "De productieprijzen stijgen aanzienlijk door een tekort aan de aanbodzijde. In de komende maanden verwachten wij echter wel een grotere stabiliteit tussen vraag en aanbod en een betere prijsvorming." 

Voor meer informatie:
Giovanni Astuto
O.P. Platinum Soc. Coop. Agr. 
C.da Piombo, s.n.
97100 Ragusa - Sicilië – Italië
+39 330 814094
coopagrplatinum@alice.it
www.opplatinum.it

Publicatiedatum: