"we hebben 1000 pallets Spaanse sla meer verscheept dan vorig jaar"

Spaanse slahandel profiteert van Nederlandse corona-annuleringen

De Spaanse sla-import is eerder dit jaar flink op gang gekomen volgens Jack Hanson van het Britse Fountain Fresh. Dit komt omdat men in maart de bestellingen bij Nederlandse leveranciers heeft geannuleerd omdat er zoveel onzekerheid was vanwege de coronacrisis. Handelaren, die normaal gesproken aan Nederlandse contracten gebonden zouden zijn geweest, waren nu vrij om Spaans product te kopen.

"Het is in veel opzichten een heel ander jaar. In september en oktober hebben we 1000 pallets met Spaanse sla meer verscheept dan vorig jaar. Het Nederlandse product was duurder dan het Spaanse en de kwaliteit van beide was goed. De Hollandse sla is nu aan het einde van het seizoen, dus de kwaliteit begint af te nemen en al mijn klanten zijn nu overgestapt op Spaanse sla."

"Er is nog steeds enige nervositeit in de handel, vooral in de foodservice, omdat er nog steeds lokale lockdowns zijn. Maar we zijn nog steeds op de been en de handel in het algemeen doet het goed. We hebben klanten in het hele Verenigd Koninkrijk, dus de ene regio doet het misschien minder goed en de andere regio juist weer wat beter."

Fountain Fresh is momenteel bezig met de bouw van een nieuw koelhuis voor de nieuwe onderneming, met plek voor 200 pallets.


Fountain Fresh doet o.a. ook citrus en broccoli

Volgens Jack is de onderneming voorbereid op wat Brexit in het nieuwe jaar brengt, met alle juiste inklaringsprocedures. "Maar er moet natuurlijk zo snel mogelijk een deal komen, dat is duidelijk," besluit Jack.

Voor meer informatie:
Jack Hanson
Fountain Fresh
+44 1945 898488
jack.hanson@fountainfresh.co.uk
www.fountainfresh.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven