Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland dreigt met importverbod op Armeense tomaten vanwege PepMV

Rusland dreigt de import van Armeense tomaten te verbieden. Dit volgt op de ontdekking van het PepMV in een partij tomaten uit Armenië.

De voedingsveiligheidsorganisatie Rosselkhoznadzor meldt via persdienst RBC: "Het Pepino Mozaïek virus werd gedetecteerd in een partij tomaten die vanuit Armenië in Rusland aankwam. In dit verband heeft de afdeling Armenië gewaarschuwd voor een mogelijk verbod op de import van deze groenten. Het virus is gevaarlijk voor veel groenten, dus als het opnieuw wordt ontdekt zal Rusland de import beperken."

Rosselkhoznadzor nam contact op met het Armeense hoofd van de voedingsveiligheidsinspectie en merkte op dat het toezicht heeft gehouden in Russische kassencomplexen en op teeltbedrijven waar tomaten in de volle grond worden geteeld. Het virus werd nergens gedetecteerd, waaruit de dienst concludeerde dat het uit Armenië afkomstig was.

Rosselkhoznadzor: "We hebben de Armeniërs gevraagd om de controle op groenten die aan Rusland worden geleverd aan te scherpen. Mocht het virus opnieuw worden ontdekt dan zal  Rosselkhoznadzor gedwongen zijn om beperkende maatregelen toe te passen omtrent de import van deze producten uit Armenië."

Publicatiedatum: