Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Semi-lockdown Italië doet vraag naar aardbeien dalen

De Italiaanse aardbeienoogst ging op 27 september van start en tot een aantal dagen geleden werden de aardbeien in grote getalen afgezet. Eind oktober daalde echter de vraag en dat heeft te maken met de semi-lockdown die door de Italiaanse regering werd afgekondigd.

“We hebben geluk dat we nu aan het einde van de herfstoogst zijn, dus ik denk dat we het gaan redden. Het is natuurlijk wel zo dat de bestellingen van restaurants en bakkers in een mum van tijd werden gehalveerd”, vertelde Andrea Albanesi van Filinara Farm vorige week. Het bedrijf is in Monterubbiano.

“Tot vorige week verliep alles op rolletjes. De oogst is van goede kwaliteit en de telers geven aan dat ze in de herfstperiode 150 tot 180 aarbeien per plant zullen oogsten.” 

Het gebied rond Valdaso is geschikt voor de herfstteelt van aardbeien, omdat er een goede ventilatie is die de stagnatie van de luchtvochtigheid voorkomt. Bruno Mezzetti, professor aan de Polytechnische Universiteit van de Marken, gelooft in een verdere ontwikkeling van de aardbeiensector in deze regio.

“De Marken hebben geen traditie in de teelt van aardbeien, maar er zijn een aantal gebieden in deze regio die zich goed lenen voor deze teelt. Er zijn niet veel telers, maar ze zijn wel direct overgestapt op de modernste technieken en een basisprincipe, namelijk het telen van aardbeien die lekker zijn om te eten.”

Het bedrijf is nu, na een paar jaar opstarten en ontwikkelen, volledig operationeel en teelt nu 9000 aardbeienplanten bovengronds en een deel in de volle grond. “Dankzij deze twee manieren van telen zijn we 7 maanden per jaar bezig met aardbeienteelt. We richten ons niet zo zeer op volumes, maar op kwaliteit. De oogst in de lente is altijd goed, maar de herfstoogst is ook significant te noemen. Over het algemeen zijn we zeer tevreden met de prijzen.”

Voor meer informatie:
Andrea Albanesi
Filinara Farm 
Via Abbadia, 127
63825 Monterubbiano (FM) - Italië
info@filinara.com
filinarafarm.com

Publicatiedatum: