Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste geval ToBRFV in Tsjechië

Bij een Tsjechisch veredelingsbedrijf is ToBRFV ontdekt. Daarvan hebben de nationale plantgezondheidsautoriteiten melding gemaakt bij de Europese plantgezondheidsinstantie EPPO. Het virus is ontdekt in een kas van een kwekerij van een veredelingsbedrijf als gevolg van een onderzoek voorafgaand aan de export van een lading Capsicum annuum in augustus 2020.

Er werden drie ladingen met individuele cultivars/veredelingslijnen visueel geïnspecteerd en er werden monsters van genomen. Er werden geen symptomen gesignaleerd. Twee van de drie monsters testten positief op ToBRFV. Deze resultaten werden bevestigd door twee verschillende realtime PCR-methodes met sequentie-analyses. De bron van de infectie is nog niet bekend. De zaden die werden gebruikt om het gewas te telen kwamen uit Tsjechië.

Voorlopige, officiële maatregelen zijn genomen om de verplaatsing van plantmateriaal vanuit de geïnfecteerde kas te voorkomen. Er wordt onderzoek gedaan in de andere kassen en open velden in de omgeving om te bepalen hoe groot het geïnfecteerde gebied is. Vernietigingsmaatregelen zullen volgen. 

De ziektestatus van ToBRFV in Tsjechië is nu officieel: Aanwezig, wordt vernietigd. Bron: NPPO in Tsjechië (2020-09).

Bron: EPPO

 

Publicatiedatum: