EnergieRadar: "Over alle jaren heen is een besparing op kosten gas van 2,5% te realiseren"

EnergieRadar bepaalt het beste handelsmoment voor het inkopen en verkopen van energie. Het product bestaat inmiddels vijf jaar en laat goede resultaten zien. 

Met EnergieRadar zijn telers altijd op de hoogte van goed een handelsmomenten voor de inkoop en verkoop van hun energie, belooft ontwikkelaar AgroEnergy. "Telers ontvangen automatisch een notificatie zodra de marktprijs zich aan de strategievoorwaarden voldoet die zij vooraf hebben opgesteld."

Goedkoper dan de gemiddelde marktprijs
In onderstaande tabel deelt AgroEnergy wat de besparing van EnergieRadar voor gasinkoop was en tot nu toe is. De prijs ligt lager dan de gemiddelde marktprijs.

Om een realistisch beeld te krijgen hoeveel toegevoegde waarde EnergieRadar biedt, is het echter beter om naar de prijs van de gemiddelde AgroEnergy klant te kijken.

Voor de jaren 2017, 2018, 2019 en 2020 is de besparing met EnergieRadar gemiddeld 0,5 ct/m3 ten opzichte van de gemiddelde AgroEnergy klant.

Voor de nog toekomstige jaren 2021, 2022, 2023 en 2024 ligt EnergieRadar ook op schema. Over alle jaren heen is een besparing van 2,5% op gaskosten te realiseren. Dit berekende voordeel is alleen gebaseerd op jaartransacties.

De volgens AgroEnergy goede resultaten van EnergieRadar bevestigen dat telers besparen met het inkopen via een vaste strategie.

Voor meer informatie: 
AgroEnergy 
www.agro-energy.nl 
info@agro-energy.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven