Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trias Westland sluit 6 extra deelnemers aan op eerste aardwarmtebron

Vanaf deze week worden ook de calla’s, lelies, tomaten, gerbera’s en cyclamen van Dynaplant, Van Schie, Sonneveld, Varekamp de Zeeuw en van Veen Gerbera’s duurzaam verwarmd met aardwarmte van Trias Westland. Vorige week werd ook Kwekerij Holstein aangesloten op het warmtenet van Trias Westland. Hiermee is ruim 25 hectare nieuw glastuinbouwareaal aangesloten.  

“De nieuwe aansluitingen zijn een logisch gevolg van de hoofd-warmteleiding die haar route nu vervolgt richting de Bospolder. Deelnemers van het eerste uur kunnen nu al gebruik maken van warmte uit de eerste warmtebron. De start warmtelevering en inbedrijfstelling zijn goed verlopen. Zo is het Westland weer een stukje duurzamer”, aldus Marco van Soerland (directeur Trias Westland).
 
De productie van het eerste aardwarmtedoublet is onlangs verruimd naar circa 430 m3/uur, in lijn met de maximale capaciteit van de huidige aardwarmtecentrale. Hiermee stijgt de capaciteit van het eerste doublet tot circa 24 MWth. Volgend jaar wordt het tweede doublet in bedrijf gesteld na uitbreiding van de capaciteit van de aardwarmtecentrale. Daarmee stijgt de capaciteit tot ongeveer 35-40 MWth.

bron: Trias Westland

Publicatiedatum: