Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"op weg naar jaarrond paprika met belichting"

Mucci Farms gaat ruim 80 hectare uitbreiden in 2 jaar tijd

Mucci Farms heeft voor de komende twee jaar grote uitbreidingen in Kingsville, Ontario en Huron, Ohio met een totale oppervlakte van 83 ha aangekondigd. Het is een nieuwe groeistap om naar de toenemende vraag naar lokaal geteeld product te voldoen, waarvoor ook belicht geteeld zal gaan worden.

Bert Mucci (foto rechts): "De vraag naar producten uit de glastuinbouw neemt snel toe, omdat de consument de voedingssector onder druk blijft zetten met de nadruk op voedselveiligheid, duurzaamheid, verantwoorde teeltpraktijken en een milieuvriendelijke teeltomgeving."

Jaar 1
In het eerste jaar van de uitbreidingen richten de telers zich op paprika's, komkommers, tomaten en de innovatieve, bekroonde aardbeien van het bedrijf die worden geteeld in het grootste Noord-Amerikaanse aardbeienkassencomplex. Joe Spano van de afdeling sales en marketing (foto rechts): "Ons zachtfruitprogramma is een groot succes en we geloven dat dit te danken is aan de kwaliteit en de smaak die we kunnen bieden door een milieuvriendelijke teeltomgeving, duurzame teeltpraktijken en onze nabijheid tot de markt. Aangezien we niet importeren uit Californië of Florida, kunnen we de brix maximaliseren door het product volledig te laten rijpen voordat we gaan oogsten."

Jaar 2
In het tweede jaar zullen ze zich uitsluitend gaan richten op paprika's met een uitbreiding van 40 ha om tegemoet te komen aan een groeiende behoefte aan aanbod in deze categorie, die zowel door uitbreiding als door technologie wordt gegenereerd. Bert Mucci: "We hebben de laatste jaren een sterke stijging van de vraag naar lokaal geteelde paprika's gezien en het uitbreiden van ons eigen aanbod vermindert onze afhankelijkheid van partnertelers en import. Op dit moment zijn we bezig met het testen van lampen voor ons paprikaprogramma, dat jaarrond paprika's onder belichting gaat opleveren."

Uitbreiding op basis van areaal en gewassen:

  • 10 ha trostomaten in Huron, Ohio, de derde en laatste fase van het 30 ha grote project.
  • 12 ha met meerdere paprikarassen in Kingsville.
  • 14 ha Smuccies Sweet aardbeien in Kingsville, waardoor het huidige areaal verdubbelt tot een totaal van 29 ha.
  • 6 ha mini-komkommers die verhandeld worden onder het bekroonde merk CuteCumber Poppers.
  • 40 ha van diverse soorten paprika's op een nieuwe locatie in Kingsville waarvan de bouw in 2022 zal beginnen.

Ook R&D
Aanvullende projecten zijn onder andere een speciale onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit die in 2021 klaar moet zijn. Danny Mucci (foto rechts): "We hebben meer dan 300 variëteiten van verschillende gewassen die op een bepaald moment worden beproefd. Door ze allemaal op één specifiek locatie onder te brengen kunnen we veel grondiger zijn en onze mogelijkheden uitbreiden. Ons proefprogramma omvat niet-traditionele kasproducten zoals courgettes, bramen en meloenen en we hebben een gezonde belangstelling voor nieuwe, innovatieve rassen."

Afgelopen juni kondigde Mucci Farms de bouw aan van twee nieuwe faciliteiten in Romulus, Michigan en San Antonio, Texas, die zullen dienen als opslagplaatsen, distributiecentra en overslagstations om de efficiëntie te verhogen en de regio's die ze kunnen bedienen uit te breiden. Beide faciliteiten zullen in 2021 klaar zijn.

Een belangrijke focus van het bedrijf ligt op het uitbreiden van hun winterprogramma door middel van belicuting. Met jaarlijkse uitbreidingen heeft het bedrijf het grootste areaal groeilicht in de glastuinbouw en blijft het zijn areaal jaar na jaar uitbreiden om de lokale en regionale teelt jaarrond door te maximaliseren.

Voor meer informatie:
Mucci Farms
www.muccifarms.com

Publicatiedatum: