Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

REO Veiling behaalt VN-duurzaamheidscertificaat

De REO Veiling is één van de eerste ondernemingen in België die het SDG Pioneer-certificaat van UNITAR, het United Nations Institute for Training and Research, heeft ontvangen. Deze internationale erkenning kwam er na drie jaar samen met haar medewerkers, producenten en afnemers, intensief te werken aan een duurzame transformatie van de eigen bedrijfsorganisatie en –voering. Het ging daarbij van kleine ‘good housekeeping’-aanpassingen over sensibiliseringsacties en procesinnovaties tot belangrijke investeringen voor de uitbouw van de bedrijfsinfrastructuur, aldus een trotse coöperatie.

Uitstraling
De consument koopt verse groenten en fruit omdat ze lekker en gezond zijn. Maar diezelfde consument laat ook steeds meer de herkomst van de producten en hun duurzaam productieproces meewegen bij de keuze van zijn voedingsmiddelen. De hedendaagse consument is zich immers hoe langer hoe meer bewust van de wereld om hem heen en de verantwoordelijkheid die we er samen voor dragen. Vanuit die bezorgdheid grijpt de consument vandaag graag terug naar groenten en fruit die geteeld zijn met respect voor een economisch verantwoord productieproces, het menselijk welzijn en milieuzorg. Het zijn de drie basispijlers van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Als één van de eersten ondertekende de REO Veiling op 31 maart 2010 het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen en behaalde 7 keer op rij het Jaarcertificaat van het Charter. Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen werd in 2018 naar een hoger niveau getild, van provinciaal naar Vlaams, door plaats te maken voor het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Het VCDO met 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen is niet alleen uitgebreider dan het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen (10 doelstellingen), maar ook complexer dan zijn voorganger aangezien het VCDO steunt op de duurzame basiswaarden en aspiraties die wereldwijd door de Verenigde Naties (VN) worden toegepast. Daardoor geeft het VCDO ook meer internationale uitstraling aan zijn laureaten.

Bevestiging
Ondernemingen zoals de REO Veiling die zich de voorbije 3 jaar met succes engageerden voor het VCDO kregen nu mondiale erkenning van UNITAR met de uitreiking van het SDG Pioneer-certificaat. In dit nieuwe concept werken de deelnemers verder actiepunten uit die inspelen op elk van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) die zijn vastgelegd door de Verenigde Naties met het oog op een duurzame ontwikkeling van de wereld tot 2030.

"De REO Veiling is uiteraard fier en opgetogen met het behaalde SDG Pioneer-certificaat. Het waardevol certificaat bevestigt dat de REO Veiling jaar na jaar haar duurzaam ondernemingsmodel sterker verankerde in haar bedrijfsprocessen, alhoewel de lat steeds hoger werd gelegd. Deze interne verbeteringen maakten de REO Veiling niet alleen duurzamer maar ook efficiënter, klantvriendelijker en veiliger", besluit REO Veiling. 

Voor meer informatie:
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101 
8800 Roeselare, België
+32 (0)51 231 211
[email protected]       
www.reo-veiling.be    

Publicatiedatum: