Cannabisteelt in kassen Almería vertienvoudigd

Met prijzen tussen 600 en 800 euro per kilo wint hennep snel terrein in de Spaanse provincie Almeria. Het areaal is er het afgelopen jaar vertienvoudigd tot een totaal van 100 hectare, zo blijkt uit gegevens van het Andalusische ministerie van Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling.

Telers storten zich op dit nieuwe gewas vanwege de groeiende vraag vanuit een zeer lucratieve markt. Er zijn talloze industriële toepassingen voor hennep, maar er is vooral heel veel vraag naar producten afgeleid van cannabidiol (CBD), een niet-psychoactieve component die vandaag de dag populair is vanwege zijn therapeutische eigenschappen en die zich in Spanje in een wettelijk schemergebied bevindt, schrijft diariodealmeria-es.cdn.ampproject.org

Het verschil tussen industriële hennepteelt en de teelt van marihuana ligt in het gehalte aan tetrahydrocannabinol (THC), de stof die psychotrope effecten genereert en die onder de 0,2% moet liggen om legaal te zijn. Volgens de Spaanse strafwet verschilt de teelt van hennep niet van die van paprika’s of tomaten, wat voor verwarring zorgt omdat de transformatie of extractie van cannabidiol niet is toegestaan zonder de toestemming van het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven