Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinder zit gevangen in oude kas en dreigt met gang naar rechter

Alsof de tijd heeft stilgestaan, zo zag de kas bij Maatschap B. Otten in IJsselmuiden eind 2018 eruit. En nog steeds. Niet dat teler René Otten niet heeft willen investeren in zijn kas. Nee, dat wil hij maar al te graag. Maar omdat hij al jaren in onderhandeling is met de gemeente om te kunnen verhuizen, stelde hij investeringen logischerwijs uit in afwachting van de verhuizing die er maar niet komt.


Archieffoto kas Maatschap B. Otten in 2018

Ouderwets en 'te klein'
Nog steeds niet, blijkt bijna twee jaar later en dus dreigt de tuinder nu opnieuw met een gang naar de rechter. In 2018 legde tuinder René Otten de situatie al eens uit: "Wij zijn maar een ouderwets bedrijfje met in de zomer komkommers en in de winter sla en andijvie. Witlofteelt hebben we tien jaar terug al moeten afstoten, omdat we daarin niet meer wilden investeren met het oog op de verhuizing. Wij profiteren niet van alle investeringen in de nabijgelegen Koekoekspolder, omdat in het bestemmingsplan woningbouw staat en wij honderd meter buiten het glastuinbouwgebied vallen.”

Door fouten van de gemeente Kampen kwam er van de verhuizing keer op keer niets terecht. “En nu wordt er gezegd dat we te klein zijn om te worden uitgekocht en zouden we eerst grond bij moeten kopen, daar glas op zetten om dan alsnog te mogen verhuizen. Onrealistisch, natuurlijk.”

Het wachten zat
Met een gang naar de rechter moet de komst van woningbouw op zijn land aan de Parallelweg erdoor komen en kan hij met de opbrengst van dat plan zijn bedrijf verplaatsen. Ook de buurman heeft plannen voor twaalf nieuwbouwwoningen. 

De Stentor weet dat als de gemeenteraad op 12 november geen besluit neemt, de tuinder naar de rechter staat. 

Lees hier meer over de zaak.