“Wij bieden onze klanten maatwerk, flexibiliteit en persoonlijke service”

Meerjarenplan voor Veiling Zaltbommel: groots in fruit en groenten

“Hoe ziet de toekomst van Veiling Zaltbommel eruit? Liggen we als fruit- en groentencoöperatie nog op koers? Die vraag legde René Simons, bestuursvoorzitter van Veiling Zaltbommel voor aan adviesbureau Flamma BD. De conclusie, na gedegen onderzoek: doorgaan als flexibele speler biedt volop kansen voor de lange termijn. Inmiddels is de visie uitgewerkt in een meerjarenplan. Maatwerk, korte lijnen, optimale service en kwaliteit voor de leden/telers staan daarin centraal.

Jaarlijks bieden ruim 300 telers een compleet pakket aan fruit en groenten aan bij Veiling Zaltbommel. De verkoop van de aangevoerde producten gaat via de veilingklok, via (online) bemiddeling en voor een klein deel via contracten.

Beste kwaliteit, prijs en service
“Als fruit- en groentencoöperatie behartigen wij de economische belangen van onze leden en ontzorgen we hen door maximale service te verlenen,” aldus bestuursvoorzitter René Simons. “Dagelijks bemiddelen we tussen telers en kopers. Daarbij streven we naar de beste kwaliteit producten voor de consument en de beste prijs voor alle betrokkenen.”

Persoonlijke aandacht en maatwerk
En dat doet Veiling Zaltbommel al 100 jaar. Ook voor de toekomst ziet Simons mooie kansen. “Als niche speler in de markt bieden wij onze klanten flexibiliteit, maatwerk en persoonlijke service. We kunnen snel schakelen, want de lijnen zijn kort. Bovendien hebben we regelmatig persoonlijk contact met kopers en telers. Dat biedt goede mogelijkheden om een geheel op maat gesneden verkooporganisatie voor de fruit- en groenten leden/telers te worden."

Niche speler biedt meerwaarde
Veiling Zaltbommel heeft met adviesbureau Flamma BD een meerjarenvisie geformuleerd. Daarin is concreet uitgewerkt hoe de coöperatie als flexibele niche speler zelfstandig kan opereren in de fruit- en groentemarkt. Telers die ambities hebben om een topproduct te leveren en graag zelf meesturen in hun afzet staan daarin centraal.

Direct leveren aan de klant
"Veel telers zijn tegenwoordig zelf nauw betrokken bij hun afzetkanalen en hebben een heldere visie op hun markt,” licht René Simons toe. “Wij bieden hen persoonlijke samenwerking, daadkracht, kennis, kunde en verkoopkanalen. Bij Veiling Zaltbommel staat de continuïteit en onafhankelijkheid van telers voorop.”

Voor meer informatie
Veiling Zaltbommel
Lisa de Heus, product- en accountmanager
Tel: 0418-579290,
l.deheus@veiling-zaltbommel.nl 
www.veiling-zaltbommel.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven