Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw Almaty ontdekt moderne technieken

Er is bijzondere aandacht voor de ontwikkeling van kascomplexen in de regio Almaty in Kazachstan. Telers gebruiken er steeds meer moderne technieken. Ecoproductplus, een volledig geautomatiseerd kassencomplex in de regio Uygur, werkt maakt gebruikt van Turkse technologie├źn. Op deze manier plannen ze om jaarlijks 500 ton te produceren. 

Volgens de directeur van Ecoproductplus, dhr. R. Basitov, is het kassencomplex uitgerust met een klimaatbeheersingssysteem, waardoor ze het hele jaar door een stabiele temperatuur hebben. De bouw van het kassencomplex begon in april 2019; de ingebruikname vond plaats in oktober van hetzelfde jaar.

Het areaal van het complex beslaat 1,5 hectare en er worden komkommers, tomaten en uien geteeld. De meerderheid van de producten wordt verkocht aan de lokale markt en de buurstaten. De kas heeft 15 medewerkers in dienst. 

In totaal zijn er momenteel 13 kassen actief in de regio Uygur. Vorig jaar besloeg het totale areaal van de kassencomplexen 12 hectare, wat een groei van 15% betekende. 

Volgens de gegevens van het Department for the Agriculture van de regio Almaty is er in totaal een areaal van 101,1 hectare geregistreerd voor kassen in de regio. Vanaf 1 oktober hebben ze 24,5 duizend ton producten geleverd, voornamelijk tomaten en komkommers.

Bron: dknews.kz

Publicatiedatum: