Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Als het moet, heb ik dankzij mijn netwerk snel antwoord”

Hidde van Duijn is bedrijfskundig adviseur én parttime student ineen

Tholen – Hij mag dan nog maar een jaar bezig zijn als bedrijfskundig en financieel adviseur in de glastuinbouw, toch kwam Hidde van Duijn van Van Duijn Agribusiness al bij menig bedrijf over de vloer om te helpen met allerlei adviesdiensten. Zijn achtergrond in de aubergines bij het gelijknamige teeltbedrijf en het feit dat hij nog volop studeert en dus de nieuwste wetenschappelijke inzichten opdoet, helpen daar ongetwijfeld bij.

“Heel veel ervaring heb ik misschien nog niet met mijn net 23 jaar, maar ik kan wel bogen op een aardig netwerk waardoor ik snel antwoord kan geven als dat nodig is. Daarmee wil ik mij graag onderscheiden”, aldus Hidde.

Vliegende start
Afgestudeerd aan de HAS Hogeschool in de richting Bedrijfskunde en Agribusiness zette hij al snel daarna in oktober 2018 een krabbel bij de Kamer van Koophandel om Van Duijn Agribusiness op te richten. Zijn afstudeerstage bij een adviesbureau in de glastuinbouw had hem getriggerd. Na een jaar een vacature als financieel adviseur gevuld te hebben heeft hij toch de keuze gemaakt om in september 2019 fulltime met Van Duijn Agribusiness verder te gaan.

Het eenmansbedrijf is gevestigd in Rijswijk, een prima uitvalsbasis voor bezoek aan tuinders in o.a. het Westland. “Het ging al snel goed, dus het back-upplan, aubergines oogsten, heb ik niet nodig gehad”, lacht hij.

Hulp voor ondernemers en managementteams
In september begon hij met een driejarige parttime Master in Management aan de Erasmus Universiteit. Af en toe doet hij bij thuiskomst ‘nog wel een rondje tuinen’, maar als ZZP’er met een eigen bedrijf en parttime master student heeft hij het ‘lekker druk’.

Wat hij zoal doet? “Momenteel ondersteun ik o.a. het managementteam bij een verkooporganisatie, bijvoorbeeld door het maken van kostprijsberekeningen, begrotingen en als aanjager van diverse projecten. Maar meerdere bedrijven in de sector vragen mijn kennis, bijvoorbeeld bij bedrijfsanalyses, sectoranalyses of investeringsonderzoeken.”

Blijven leren
In sommige gevallen wordt Hidde ingehuurd door andere adviesbureaus. Dan werkt hij samen met andere, ervaren, adviseurs. “Dat is mooi om als nog jonge adviseur mee te maken, ik leer hier namelijk erg veel van en kan er toch al mijn steentje bijdragen.”

Voor meer informatie:
Van Duijn Agribusiness
Hidde van Duijn
+31 6 83 19 18 29
[email protected]