Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bama en NorgesGruppen veranderen hun samenwerking

Bama Dagligvare is onderdeel van de Noorse groothandel Bama Gruppen, dat verse producten aan de supermarkten van NorgesGruppen levert. Bama en NorgesGruppen werken al jaren samen maar zijn het nu eens geworden dat Asko, de andere groothandelaar van Noorwegen, de goederen van Bama Dagligvare in een eerder stadium overneemt dan nu.

Rune Flaen, administratief directeur van Bama Gruppen: “We hebben een lange geschiedenis in ons aanpassen naar de wensen van de klant en we willen altijd samen tot een goede oplossing komen. Bama Dagligvare blijft een bedrijf binnen Bama Gruppen, maar de terminals en magazijnen gaan over naar Asko, die daarmee het eigendom van de goederen overneemt als de goederen aan de Asko-magazijnen geleverd worden. Asko is dan verder verantwoordelijk voor de logistiek en afzet naar de winkels. Bama Dagligvare is nog steeds verantwoordelijk voor de markt, de ontwikkeling van het assortiment en de verkoop.”

Bama Dagligvare en Asko zitten in de meeste delen van het land al samen gevestigd en Asko vervoert vandaag de dag al grotendeels de producten van magazijn naar winkel voor Bama. Medewerkers van Bama Dagligvare die soortgelijke logistieke functies vervullen, worden overgeplaatst naar het lokale Asko-bedrijf.

Rune Flaen: “Door de wijziging krijgen meer dan 500 vakbekwame medewerkers, verspreid over tien afdelingen in heel Noorwegen, een nieuwe werkgever. Voor velen blijven de werkplek en het werk nagenoeg hetzelfde als nu. We zullen er samen met Asko voor zorgen dat het proces voor de betrokkenen zo goed en overzichtelijk mogelijk verloopt.”

NorgesGruppen heeft het initiatief genomen voor de wijziging, maar naast het veranderen van de logistiek, verandert er niets aan het doel: de focus op versheid en kwaliteit behouden en blijven versterken.

Tore Bekken, administratief directeur bij Asko: “We willen ons graag blijven verbeteren en bijvoorbeeld een IT-systeem ontwikkelen dat zorgt voor lagere ontwikkelingskosten en meer nauwkeurige prognoses. We kijken er naar uit om de medewerkers van Bama Dagligvare te verwelkomen en zo de samenwerking te versterken.”

De wijziging is gepland voor het najaar van 2021. De toezichthouder op concurrentiebeding is op de hoogte gebracht en het proces vindt plaats in samenspraak met de vertegenwoordigers.

Bron: kommunikasjon.ntb.no

Publicatiedatum: