AGF-sector Almería wil met eigen marketing strijd aan met 'grote spelers in ultrabewerkt product'

Tijdens de coronacrisis, en dan vooral gedurende de piek van de pandemie in de lente, groeide bij de consument het besef van het belang van gezonde voeding zoals fruit en groenten. Dit besef is sindsdien niet weggedeemsterd en de trend van gezond voedsel zal naar verwachting blijven standhouden.

In Almeria zijn ze zich terdege bewust van dit fenomeen. Het was ook een van de gespreksonderwerpen tijdens de virtuele editie van Fruit Logistica. Enrique de los Ríos, voorzitter van de telersvereniging Unica Group, nam er deel aan een conferentie waarin het heden en de toekomst van de sector werd besproken in het licht van de pandemie.

Enrique is van mening dat de AGF-sector in Almeria een strategie moet ontwikkelen om de werkelijke waarde van zijn verse producten duidelijk te maken aan het grote publiek. “Nu de consument gezonde, duurzame en lokaal geteelde producten wil, is het tijd dat de sector zich verenigt om een marketingmodel te creëren dat de strijd kan aangaan tegen de megacampagnes voor ultrabewerkte producten van grote bedrijven”, legde hij uit.

Eigen marketing 
Veel van die campagnes voor ultrabewerkte producten, die schadelijk zijn voor de gezondheid, zetten de positieve effecten van de op zich gezonde ingrediënten in de verf, zoals fruit en groenten. Met het valse imago van gezonde en duurzame producten lokken ze de consument in de val. “De sector moet hier een antwoord op bieden met een eigen marketing”, zo zei Enrique de los Ríos.

“Over het algemeen is er hoegenaamd geen marketing van gezonde en verse producten, waardoor de grote spelers die ultrabewerkte voedingsproducten op de markt brengen vrij spel hebben. Als we ons nu eerst eens zouden organiseren om samen grootse en algemene campagnes te voeren en daarna afzonderlijk overgaan op merkgerichte promotiecampagnes, denk ik dat we geweldige resultaten kunnen behalen.”

Bron: diariodealmeria.es

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven