Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenTech Live & Online bijna van start: “Gaaf dat iedereen het event al zo heeft omarmd”

Tholen – Of het nu drukker is in de voorbereiding, herhaalt Mariska Dreschler GreenTech de vraag. “Ja, misschien wel. Anders is het in ieder geval wel, nieuw ook, al lagen de plannen over online al jaren klaar (waarover later meer). Deze zomer hebben we definitief de knoop doorgehakt. Ons doel is altijd geweest om jaarrond het platform te zijn in de internationale tuinbouw en dus ook dit jaar, ondanks corona. Ik ben blij om te zien dat iedereen er vol voor gaat, het event volledig heeft omarmd en er een gaaf en uitgebreid programma staat, waar mooie, internationale sprekers aan bod komen. Ook dat, toegevoegde waarde bieden, is een cruciale pijler van GreenTech.”

Sprekers en thema’s van over de hele wereld
Het programma start morgen, dinsdag 20 oktober, om 9.00 CET met de uitreiking van de Innovation Awards. Vanaf dat moment is het drie dagen lang volle bak, van ’s ochtends bij de eerste kop koffie tot ’s avonds, met internationale sprekers. Aanmelden kan nog altijd hier, net als het inzien van het programma. 

Er wordt op drie niveaus content aangeboden, vertelt Mariska. “Er is een Main Stage, waarop onze platinum sponsors zich presenteren en presentaties geven, een reeks Café Talks waarin het o.a. over nieuwe kansen in de sector gaat zoals aardwarmte, inhoudsstoffen en medicinale cannabis en een Expert Theater. Daarin ligt de focus op teeltoptimalisatie en komen zeker de teeltmannen van over de hele wereld aan hun trekken.”

Dit alles lijkt inhoudelijk sterk op de fysieke GreenTech in RAI Amsterdam, maar dan online. Voordeel daarvan: alles wordt opgenomen en is na 29 oktober beschikbaar op www.greentech.nl. “Zeker doen dus”, aldus Mariska, “maar ik roep iedereen vooral ook op actief live mee te doen in de sessies omdat je dan kunt reageren en vragen kunt stellen, die de sprekers zullen gaan proberen te beantwoorden.”

Interactie op matchmaking platform
Speciaal voor online is ook een matchmaking platform opgezet. Bezoekers kunnen daarin de meer dan vijftig deelnemende bedrijven, allemaal gerenommeerde internationale spelers die actief en enthousiast zijn ingestapt meldt Mariska trots, opzoeken en met hen in gesprek gaan. “Het is zaak om, juist nu, connectie te blijven maken met elkaar en nieuwe inzichten te blijven delen. Stilstand is immers achteruitgang, al helemaal in de glastuinbouw die zo snel ontwikkelt nu ook alsmaar meer landen ontdekken dat zelfvoorzienend zijn met groenten, fruit en sierteelt cruciaal is in moeilijke tijden.”

Blik op 2021: fysiek én méér online
In 2021 rekent er Mariska zoals het er nu uitziet op dat dat connectie maken ook weer fysiek kan. Allereerst op GreenTech Americas in Mexico, dit jaar uitgesteld, maar van 16-18 maart staat die beurs in Queretaro opnieuw op de kalender. “Misschien iets nationaler dan eerst voorzien, maar wel even groot als gepland. Het wordt daar onze eerste keer, dus is het belangrijk direct een goed format neer te zetten. Samen met onze partner daar, Tarsus, gaan we daarvoor.”

En dan in juni 2021, van 15-17 juni 2021, ook weer een fysiek event in de RAI in Amsterdam. Daar komen deze week enkel de sprekers en de organisatie naartoe om alles online in goede banen te leiden. Mariska heeft er alle vertrouwen in. “Dit event mag dan wel nieuw zijn, maar het matchmaking platform dat we gaan gebruiken is al eens eerder succesvol ingezet. En zoals ik al zei, de plannen om meer online te doen waren er al.

Eigenlijk al toen we in 2013 met GreenTech begonnen. Door Covid-19 is dat alleen maar versneld en je ziet dat de sector daar goed mee omgaat. Alle deelnemers willen er echt actief wat moois van maken en van daaruit kan ook dit stuk online GreenTech, ook de komende jaren in aanvulling op de fysieke events, gaan groeien met hetzelfde oog voor kwaliteit als altijd. Tot ziens op de beurs!”

Voor meer informatie:
GreenTech
www.greentech.nl  
registration@rai.nl 
exhibitor@rai.nl