Rafael López, Hortofrutícola MABE SAT, over seizoenstart:

"Eigenlijk komen we er niet met de huidige prijzen"

Het groenten- en fruitbedrijf Hortofrutícola MABE SAT uit Almería verwerkt de oogst van ongeveer 450 telers van paprika’s, komkommers, aubergines, courgettes, meloenen en watermeloenen.

Rafael López, manager van het bedrijf, vertelde in een interview op de Spaanse radio in het programma Agropopular dat het seizoen in volle gang is, behalve dan voor meloen en watermeloen, die typisch lente- en zomergewassen zijn. "We zijn van start gegaan met min of meer dezelfde volumes als vorig jaar en die zijn zeker goed te noemen. De prijzen zijn niet echt slecht, maar er zit geen beweging in de markt.”

“Eigenlijk komen we er niet met de huidige prijzen”, zo zei hij, eraan toevoegend dat de Europese markt niet al het product aankan, ook al kan dat in de komende maanden wel veranderen.

Volgens López bedroeg de omzet vorig seizoen bijna €120 mln (120 mln kilo). "Met ongeveer 40% van de afzet is Duitsland onze belangrijkste klant, gevolgd door Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk."

Met betrekking tot de Brexit sprak de manager van Hortofrutícola MABE SAT de hoop uit dat er een zo flexibel mogelijk akkoord uit de bus komt, zodat de export niet gehinderd wordt door bureaucratische rompslomp of importheffingen. Vorig seizoen ging ongeveer 15% van de productie van het bedrijf naar het VK.

Bron: agropopular.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven