Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lely in eerste online sessie RoboCrops

RoboCrops organiseert op 23 oktober livesessies rondom het thema robots in de glastuinbouw. De sessies vervangen daarmee het event dat zou plaatsvinden in World Horti Center. Het programma RoboCrops heeft als doel het versnellen van de ontwikkeling van robots in de glastuinbouw. Door de inhoud van het fysieke event te vertalen naar diverse online sessies kunnen alle belangstellende alsnog op de hoogte gehouden worden van de laatste trends.

Op vrijdag 23 oktober is de eerste online inspiratiesessie. Het bedrijf Lely presenteert dan haar visie op robots in de landbouw, Vlaamse landbouwkundige Josse de Baerdemaeker geeft een overzicht van tuinbouwrobots in de praktijk en er is een Q&A met Annie van de Riet (AVAG Colinda de Beer (InnovationQuarter).

Beide sprekers zijn bezig met de ontwikkeling van robots in de tuinbouw, ieder vanuit hun eigen invalshoek. Zij zullen verder ingaan op het programma RoboCrops en de rol die dit programma in de tuinbouw kan spelen op de ontwikkeling van robots te versnellen.

Unmanned Growing Prize
Ook zal tijdens deze eerste sessie de Unmanned Growing Prize worden uitgereikt aan het beste concept dat autonoom telen bevordert. 

De zes genomineerden voor de Topsector Innovation Prize strijden met hun innovatie die bijdraagt aan ‘unmanned growing concepts’ voor zowel de jury als de publieksprijs. Je kunt meebeslissen wie er naar huis gaat met de publieksprijs t.w.v. 1.500 euro. Bekijk de pitch video’s en stem op een van deze pioniers. Stemmen kan tot en met 22 oktober. 

Meer informatie over RoboCrops, de sessie van 23 oktober en overige online sessies kun je vinden op www.RoboCrops.tech.   

Publicatiedatum: