Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verse Tibetaanse aardbeien naar Everest Base Camp

Tot voor kort waren verse groenten in een deel van de Tibetaanse Autonome Regio van de Volksrepubliek China vrijwel niet te krijgen. Vandaag de dag zijn er verse groenten en zelfs verse bloemen het hele jaar door te koop, zelfs tot ver in de winter. Deze veranderingen hebben bijgedragen tot een positieve verandering in de levensstijl van het Tibetaanse volk.       

Een deel van deze verandering is het resultaat van speciaal project van de Niangmai Poverty Alleviation Company uit Tibet en de Israëlische Eisenberg Agri Company (EACI) waarbij moderne Israëlische agri-technologie beschikbaar werd gemaakt.

EACI was verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van een teeltbedrijf met een oppervlakte van 42.000 m2 en 80 EnviroDome Energy-Saving Greenhouse Systems die geschikt zijn voor teelt onder alle weersomstandigheden.

Een internationaal tuinbouwkundigteam van EACI is op de site gestationeerd en is verantwoordelijk voor alle teelt en de daarbij horende processen. Voor de lokale gemeenschap is het een kans om technische kennis te ontwikkelen.

De EnviroDomes maken de teelt van hoogwaardige, lang houdbare en gewasbeschermingsvrije AGF mogelijk dat voldoet aan de gespecificeerde normen van GlobalGAP en aan de Kosher certificeringseisen, zodat de producten kunnen worden geëxporteerd naar de belangrijkste internationale markten.

Het team van EACI: "Dit initiatief is het eerste Chinees-Israëlische samenwerkingsproject voor grootschalige groenten- en fruitteelt in de Tibetaanse Plateau-regio en vertegenwoordigt een nieuw innovatie- en samenwerkingsmodel tussen deze twee naties."

Voor meer informatie:
EACI
www.eaci.co.il 

Publicatiedatum: