Russische wetenschappers telen meloenen op de Noordpool

Yulia Ukhatova van het Vavilov Russian Institute of Plant Genetic Resources meldt dat de onderzoekers van het instituut erin geslaagd zijn om meloenen en watermeloenen te telen op hoge breedtegraden. Het experiment werd uitgevoerd in een poolstation in Apatity in kassen, maar zonder extra verwarming, verlichting of meststoffen. Tegelijkertijd werden dezelfde rassen geteeld in het Krasnodar-gebied.

Yulia Ukhatova: "We dachten dat bepaalde genotypen goed zouden reageren op de omstandigheden van de pooldagen en in staat zouden zijn om vrucht te dragen. Onze verwachtingen werden bevestigd: de lange pooldag was het uitgangspunt voor de keuze van een aantal goed bestudeerde variëteiten om aan te bevelen voor de teelt op hoge breedtegraden."

Meloenen en watermeloenen leveren de meest interessante resultaten op. De kwaliteit van het fruit in het poolstation is vrij goed. Uit analyse blijkt dat het fruit bijna evenveel weegt als de vruchten die in het Kuban-station in het zuiden van Rusland worden geteeld.

Het fruit op het Kuban- en Noordpoolstation werd op dezelfde dag, 10 september, geoogst, waarna het naar Sint-Petersburg werd gestuurd. Een commissie van 14 leden heeft het fruit geproefd en monsters opgestuurd voor biochemische testen. De watermeloenvariëteit Surprise, met de gele schil, bleek het best uit de bus te komen.

In de toekomst zijn wetenschappers van plan om ook te gaan experimenteren met kiwi's. Daarnaast onderzoeken ze ook de mogelijkheid om druiven te telen op de noordpool.

Bron: arctic.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven