Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sharon Kucharek, LCL; Brian Bakker, B&L Fruit Logistics

Broom Frio Ridderkerk uit de startblokken geschoten

Tholen – Op 1 mei nam de Chileense Broom Group de koel- en distributiefaciliteiten van Saphir over in Ridderkerk met het plan er Broom Frio Ridderkerk uit te rollen. Op 1 oktober is deze nieuwe speler uit de startblokken geschoten. De groene jas van Saphir is inmiddels ingeruild voor de blauwe jas van Broom Frio Ridderkerk. Het enige groen wat blijft is dat van logistiek partner LCL… en natuurlijk de limes en druiven die regelmatig voorbij zullen komen in de koelcellen.”

Brian Bakker, directeur bij Broom Frio Ridderkerk, zal de zelfstandige ondernemingen Broom Frio Ridderkerk en B&L, dagelijks aansturen, die een toenemende behoefte ziet aan opslag en aanvullende dienstverlening in het gebied ter ondersteuning van de steeds grotere volumes AGF-producten die via de Nederlandse en Belgische havens en terminals naar Europa stromen. De coldstore aan de Handelsweg heeft een capaciteit van 2700 pallets met 14 koelcellen plus een ruimte die de mogelijkheid biedt tot herverpakken en 11 docks. “We kunnen op alle temperaturen koelen en alle ruimtes zijn geconditioneerd,” vertelt Brian.

“De opslag- en distributiefaciliteiten van Broom Frio in combinatie met de logistieke diensten van LCL stellen onze groep in staat om geheel onafhankelijk te opereren op de markt,” licht Brian toe. “Zo kunnen we nog meer waarde toe voegen voor onze klanten zowel in de landen van oorsprong als in Europa. Dat alles met de visie om zo weinig mogelijk operators tussen het teeltbedrijf en het schap van de retailer te hebben.”

Sharon Kucharek, commercieel manager van LCL, Nederland is verheugd over de start van Broom Frio en daarmee ook de logistieke dienst van LCL die in staat is meer deur-tot-deur diensten aan te bieden aan zowel bestaande als nieuwe klanten vanuit een uitgebreide opslag- en distributiefaciliteit. "Broom Frio Ridderkerk is een nieuw resultaat van de strategie, die Broom Group de afgelopen 3 jaar heeft uitgezet, gericht op meer herkomst- en bestemmingsdiensten en faciliteiten voor versproducten. Onze volgende uitbreiding zal later dit jaar in Peru plaatsvinden," besluit Sharon.

Voor meer informatie:
Brian Bakker
Broom Frio Ridderkerk
Handelsweg 40
2988 DB Ridderkerk
[email protected]
Tel: +31 (0)6-48122719

Sharon Kucharek
LCL The Netherlands
Koopliedenweg 22
2991 LN Barendrecht
Tel: +31 (0)6-31979084
[email protected]
www.lclog.com