Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Ieper gaat de 7e Lokaalmarkt van start

Na Brugge, Deerlijk, Deinze, Gent, Kortrijk en Roeselare is Ieper de volgende in de rij. Vandaag, woensdag 14 oktober, opent Lokaalmarkt Ieper, een wekelijkse versmarkt met producten uit de streek en een bar en kinderhoek voor de gezelligheid. 

Op Lokaalmarkt Ieper bieden telers, boeren en producenten uit de streek elke woensdag tussen 15 en 19 uur een breed aanbod verse voedingsproducten aan. Naast vlees, groenten (bio en niet-bio) en zuivel vind je op Lokaalmarkt ook brood, fruit en chocolade. Wekelijks wordt het vaste aanbod aangevuld met lokale producenten die ambachtelijk werken. Via een betaalsysteem reken je al je inkopen in 1 keer af, cash of met bancontact. De markt vindt indoor plaats zodat het onder alle weersomstandigheden warm en droog is.  

Lekker, leuk, lokaal
Volgens marktverantwoordelijke Dieter Valentin is kwaliteit de grootste troef van Lokaalmarkt. ‘Ons brood bevat geen meelverbeteraars en verteert makkelijker. Onze zuivelproducten zijn puur natuur. Op kwaliteit doen we geen toegift. Mochten onze groentjes bovendien kunnen wandelen, zouden ze te voet naar onze markt komen.’

Kinderen vermaken zich in het atelier terwijl ouders op de Lokaalmarkt shoppen of een drankje nemen aan de bar

Zevende Lokaalmarkt
Ondertussen is het voor de initiatiefnemers de zevende markt. ‘Het doet veel deugd om te zien dat mensen ons concept omarmen’, zegt Bert Destoop van Lokaalmarkt. ‘Als je kiest voor lokale producten van bij de boer, krijg je er dan ook zoveel voor terug: topkwaliteit aan betaalbare prijzen waar je bovendien de lokale economie mee steunt.’


Een Lokaalmarkt is ook een ontmoetings- en werkplaats

Ook een ontmoetings- en werkplaats
Naast ontmoetingen met boeren en producenten wil Lokaalmarkt ook ontmoetingen met buren, familie en vrienden in de hand werken. ‘Na je boodschappen kun je genieten van lokale dranken in de bar. We voorzien ook een aparte ruimte voor kinderen, waar ze onder begeleiding kunnen spelen of knutselen’, zegt Dieter Valentin. De locatie ’t Groenhuis biedt ook plaats aan andere initiatieven. Na de opstart evolueert de zolderruimte tot coworkingspace voor zelfstandigen die nood hebben aan sociaal contact en kruisbestuiving. In de loop van 2021 starten de initiatiefnemers een microbrouwerij op en hopen te brouwen met het drinkbare grondwater uit de steenput.

Bron: www.lokaalmarkt.be

 

Publicatiedatum: