Google's plantenbuggy helpt teeltmethoden duurzamer te maken

Project Mineral richt zich op duurzame voedselproductie en land- en tuinbouw op grote schaal, met een focus op 'het ontwikkelen en testen van een reeks software en hardware prototypes gebaseerd op doorbraken in kunstmatige intelligentie, simulatie, sensoren, robotica en meer'. Het project is voortgekomen uit de voormalige Google divisie Alphabet X lab.

In een blogpost over de visie van het project wordt uitgelegd hoe Mineral zal proberen de technologie te richten op het oplossen van problemen rond duurzaamheid. Het gaat onder meer om het voeden van de groeiende wereldbevolking en het efficiënter telen van gewassen door inzicht te krijgen in groeicycli en weerpatronen. Het project hoopt ook het land- en plantenleven te kunnen managen, aangezien de effecten van de klimaatverandering de ecosystemen beïnvloeden.

Foto: Alphabet

"Om de groeiende wereldbevolking te voeden, zal de wereldwijde land- en tuinbouw de komende 50 jaar meer voedsel moeten voortbrengen dan in de vorige 10.000 jaar, in een tijd waarin klimaatverandering onze gewassen minder productief maakt", is op de nieuwe website van Mineral te lezen.

Een van de hulpmiddelen is een nieuw vierwielig prototype, wat het Mineral-team een plantenbuggy noemt. Met deze buggy worden gewassen, bodem en andere omgevingsfactoren bestudeerd met behulp van camera's, sensoren en andere apparatuur. Het team gebruikt de verzamelde gegevens en combineert deze met satellietbeelden en weergegevens om voorspellende modellen te maken voor hoe de planten zullen groeien met behulp van machinaal leren en andere AI-trainingstechnieken.

Het Mineral team zegt dat het de prototypes al gebruikt om sojabonen in Illinois en aardbeien in Californië te bestuderen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven